Süpürgelerini Bırakıp Korteje Katıldılar (İşçi Bayramı)

Temizlik işçileri de 1 Mayıs'ı kutlamak amacıyla korteje katıldı. İşçi elbiseleri ile kortejde yerlerini alan temizlik görevlileri, 1 Mayıs'ta temizlik değil bayram yapacaklarını söyledi. DİSK'e bağlı grup ise karanfilli çelenkleri ve bando takımı ile yürüyüş yapmak için bekliyor.
1 Mayıs Taksim Taksim Meydanı Şişli Belediyesi 


1 Mayıs için hazırlıklar tamamlandı. Taksim Meydanı'na yürümek için kortejler yerlerini aldı. Sabahın erken saatlerinden itibaren Taksim'e çıkan bütün yollar trafiğe kapatıldı. En uzun kortejin Halaskargazi Caddesi üzerinde olması bekleniyor. Caddedeki kortejin en önünde ise DİSK'e bağlı gruplar yer alacak. Kırmızı karanfillerden oluşan çelenkleri ile yürüyüşe katılan DİSK işçilerine bir de bando takımı eşlik ediyor. Yürüyüş yapacaklar arasında ise şu ana kadar en dikkat çekeni Şişli Belediyesi temizlik işçileri oldu. Mavi renkli işçi kıyafetlerini giyen işçiler, kortejdeki yerini aldı. Heyecanlı oldukları gözlenen işçiler, ' Bugün bizim de bayramımız. Onun için Taksim'e yürüyoruz. Umarız mutlu bir gün geçiririz ' dedi.

Taksim ve çevresinde emniyet, geniş güvenlik önlemi aldı. Yürüyüş yapılacak alanların üzerinde polis helikopteri sürekli uçuş yaptı. Resmi polislerin cadde üzerinde yer almadığı, arka sokaklarda konuşlandığı gözlendi. Yürüyüş kortejlerinin saat 10.00'dan sonra Taksim'e doğru yürüyüşe geçmesi bekleniyor.

1 Mayıs 2012 Salı günü yayınlandı