Siverek’te imamlara madde bağımlılığı semineri

Seminere katılanlardan görüntü
Alışkanlık Sosyal Medya Bağımlılık Madde Bağımlılığı Farkındalık 

-Seminer konuşmacılarından görüntü
-Genel ve Detay görüntüler
-Yeşilay Cemiyeti Şanlıurfa Şube Başkanı Muharrem Çelik rop
-Şanlıurfa İl vaizi Mehmet Emin Çiftçi rop

( ŞANLIURFA ) - ŞANLIURFA

- Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde imam ve Kur’an kursu öğreticilerine madde bağımlılığıyla mücadele semineri verildi.
Yeşilay Şanlıurfa Şubesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliğiyle ilçenin Yenişehir mahallesinde bulunan Eyüp Cenap Gülpınar Gençlik merkezinde, ilçe ve kırsal mahallelerde görev yapan imam ve Kur’an kursu hocalarına madde bağımlılığına karşı mücadele semineri verildi.
Seminerde konuşmacı olarak katılan Türkiye Yeşilay Cemiyeti Şanlıurfa Şube Başkanı Muharrem Çelik sigaraya başlama süreçleri, küçük yaşta sigara bağımlılığına yakalanan çocuklara ailelerinin ne şekilde davranmaları gerektiği, madde bağımlılığın sebep olduğu sonuçlar hakkında bilgi verdi. Şanlıurfa İl vaizi Mehmet Emin Çiftçi’de günümüzde her yaşta insanların bağımlı duruma geldiği sosyal medya bağımlılığı ve buna dikkat edilmese gereken konuları anlattı. Seminer ile ilgili Yeşilay Cemiyeti Şanlıurfa Şube Başkanı Muharrem Çelik yaptığı açıklamada "Bugün Siverek ilçemizde imam ve Kur’an Kursu hocalarımıza madde bağımlılığı ile mücadele konulu seminer verdik. Burada ki amacımız imamlarımızın cami cemaatine, çocuklarımızın anneleri ve babalarına bağımlılıklar konusunda bilgilendirmeleri ve çocuklarla nasıl zaman geçirmeyi, onlara sahip çıkmayı bilincini vermek istedik. Birde günümüzün bağımlılık hastalığı konusunda tam bilinçlenip, ona göre nasıl bir yöntem çizmeleri gerektiğini aktardık. Bunlar örneğin hastanın tedavi boyutu, takibat boyutu, ondan sonra kolluk kuvvetleriyle işbirliği boyutunu öğrenip ondan sonra cemaatini bilinçlendirmesidir. Çok verimli bir seminer oldu, vermek istediğimiz mesajları imamlarımız anladı. Bu konuda desteklerini bizden esirgemeyen İlçe müftümüze teşekkür ediyoruz” dedi.
Şanlıurfa İl vaizi Mehmet Emin Çiftçi; ‘Gençliğin bir servet olduğuna dikkat çekerek’ “gençlerimiz aslında bize bir emanettir, ayrıca bir zenginliktir bizim için. Bu çalışmalarımızda müftülük olarak bu gençlerimizi kötü alışkanlıklardan nasıl koruyabiliriz düşünce ve çalışmasıyla Yeşilay ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle tüm ilçelerimizde böyle bir çalışma başlattık. Bugünde Siverek ilçesinde böyle bir seminer verdik. İlçedeki bütün cami hocalarımız ve Kur’an kursu öğreticilerimizle birlikte bağımlılık konusunu konuştuk. Onlarda da bir farkındalık oluştu, inşallah onlarda hutbelerinde, vaazlarında, sohbetlerinde bu konulara ele alacak ve vatandaşlarımız bilinçlendirecekler" diye konuştu.
(CS-SD-Y)
18 Aralık 2017 Pazartesi günü yayınlandı