SİVAS - Sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle sessizlik hakim

- Sessizliğin hakim olduğu ana cadde ve meydanlar - Polis ekiplerinin sürücülerin evraklarını kontrol etmesi - Boş meydanlar Sivas , Kırşehir ve Kayseri sokağa çıkma kısıtlamasında sessizliğe büründüSİVAS (AA) - Sivas , Kırşehir ve Kayseri'de, yeni tip koronavirüs (Kovid - 19) tedbirleri kapsamında kademeli normalleşme döneminde hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında sessizlik hakim oldu. Sivas 'ta 31 Mayıs Pazartesi saat 05.00'e kadar sürecek sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle işlek caddelerde araç ve insan yoğunluğu azaldı.Polis ekipleri, tarihi Cumhuriyet Meydanı, Atatürk Caddesi ve İnönü Bulvarı'ndaki kontrol noktalarında durdurdukları araçlarda sürücü ve yolcuların kısıtlamadan muaf tutulduklarına dair izin belgelerini kontrol etti.​​​​Kademeli normalleşme döneminde tam gün sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı hafta sonlarında bakkal, market, manav, kasap, kuru yemişçi ve tatlıcılar mesailerine devam etti. - KırşehirKırşehir'in işlek noktalarından Ankara, Terme, Atatürk ile Lise caddelerindeki araç ve insan hareketliliği, yerini sakinliğe bıraktı.İşlek yaya güzergahlarından Cacabey ve Ahi Meydanı ile sokaklar boş kaldı.Bazı vatandaşların evlerine yakın yerlerdeki fırın, manav ve marketlerden alışveriş yaptığı görüldü.
Kent genelinde güvenlik ekipleri ise uygulama ve denetimlerini sürdürdü. - KayseriKayseri'de de cadde ve sokaklarda sakinlik yaşanıyor.Kısıtlamadan muaf iş yerleri arasında bulunan, Kazancılar Çarşısı'ndaki pastırma ve sucuk dükkanlarının tenha olduğu görüldü.
Hunat Camisi ve civarı, Cumhuriyet Meydanı gibi insan yoğunluğunun olduğu bölgelerde de sessizlik hakim.Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kısıtlamada yeşil alanlarda bakım ve çim biçme gibi faaliyetlerini sürdürüyor.
Hafta Sonu Koronavirüs Alışveriş Güzergah Tam Gün 

29 Mayıs 2021 Cumartesi günü yayınlandı