Sınava dezenfektan kullanmadan alınmadı

Okul önünde bekleyen adaylar
Polis Genel Kültür Kontrol Noktası Trol 

-Uzun kuyruk oluşturmaları
-Sosyal mesafe uyarısı
-Adayların salonlara alınması
-Dezenfektan kullanmaları
-Kullanmayanların uyarılması
-Maske ve ıslak mendil verilmesi
-Polisin arama yapması
-Genel ve detay görüntü

( ADANA )- Adana’da KPSS’ye girmek isteyen adaylara kontrol noktasında girişte ıslak mendil, yedek maske verildi, dezenfektan kullanması istendi ADANA

- Adana’da KPSS’ye girmek isteyen adaylar kontrol noktasında dezenfektan kullanmadan salonlara alınmadı. Temmuz ayında yapılması planlanan ancak yeni tip korona virüs nedeniyle bugün saat 10.15’te başlayan KPSS lisans genel yetenek genel kültür oturumu öncesinde üst düzey sağlık önlemleri alındı. Görevliler adayları sosyal mesafeye uymaları konusunda sık sık uyarırken, adaylara girişte ıslak mendil, yedek maske verdi. Ayrıca salonlara alınan adayların hepsinin dezenfektan kullanması istendi. Dezenfektan kullanmayan adaylar salonlara alınmadı. Bu nedenle adayların hepsi kontrol noktasına geldiğinde mutlaka önce dezenfektan kullanıp daha sonra polis yanına giderek arama gerçekleştirildi.
Arama yapan polislerde sık sık ellerini dezenfektan ile temizlemesi dikkat çekti. Ayrıca daha önceki sınavlarda olduğu gibi maske, ıslak mendil ve su dışında adayların yanlarında hiçbir şey götürmesine izin verilmedi. Kadın polisin adayları detektör ile araması dikkat çekti. KPSS’ye girmek isteyen adaylar okul önlerinde uzun kuyruklar oluşturdu.
6 Eylül 2020 Pazar günü yayınlandı