Şiddetli yağış mezarları da vurdu

Mezarlardan görüntüler
Sağanak Yağış Cenaze Bild Şiddetli Yağış Allah 

-Bir vatandaşın konuşması

( GAZİANTEP ) - Şiddetli yağış mezarları vurdu- Cenazeleri için mezar açmaya çalışan vatandaşlar biriken su ve koku nedeniyle zor anlar yaşadı. GAZİANTEP

- Gaziantep’in Yavuzeli İlçesinde günlerdir etkili olan sağanak yağış, ilçedeki mezarları da vurdu. Cenaze yakınları, koku ve biriken su nedeniyle mezarı güçlükle açabildi Yavuzeli ilçesinde etkisini sürdüren şiddetli yağış nedeniyle ilçedeki mezarlarda su altında kaldı. Bazı mezarlar tamamen suyun altında kalırken, bazı mezarlarda oluşan göletler ve çamur nedeniyle bölge insanı zor anlar yaşadı. Kimi araçları ile mezarlıklara kadar girerken, cenazeler için yürütülen mezar kazma işlemi ise su ve koku nedeniyle güçlükle yürütülebildi. Akrabasını kaybeden bir vatandaş ise yağışların defin işlemini gerçekleştirmelerine engel olduklarını belirterek, yağışlardan sonra ise mezar kazımında hayli sıkıntı yaşadıklarını ifade etti.
"Bizlerde mi defnedildiğimizde bu halde olacağız" Yakınlarının mezarını ziyarete giden vatandaşlar büyük bir şok yaşadıklarını belirterek, "Yağmurlar dinince gittiğimiz mezar ziyaretinde mezarların su içerisinde olduğunu gördü. Bu durumu görünce kendimizi çok kötü hissettik" diye konuştu.
Akrabasını kaybeden bir vatandaş ise yağışların defin işlemini gerçekleştirmelerine engel olduklarını belirterek, “Akrabam bugün vefat etti arkadaşlar eşiyor ama hangi tarafı eşerlerse su altında kaldığını belirterek yarın yakınımızı nasıl defnedeceğiz bu çamur ve suda inşallah Allah’ım yardım eder” diye konuştu.
(AD-SD-
14 Nisan 2019 Pazar günü yayınlandı