Şeyh Süleyman Bağdu ölümünün 14'üncü yılında anıldı

Şeyh Selman Bağdu ve beraberindeki kalabalık yürümesinden detay
Babam İçin Yurt Dışı Kalaba Alabalık Anma Etkinliği 

-Şeyh Süleyman Bağdu ölümünün anması katılan vatandaşlardan detay
-1 km yer sofrası kurulmasından detay
-Yemeklerin taşınmasından detay
-Kazanlarla yemlerden detaylar
-Kazanlarla yemek taşınmasından detay
-kilometrelik yer sofrasından detay
-Şeyh Selman Bağdu röportaj
-Şeyh Selman Bağdu ve vatandaşların 1 kilometrelik yer sofrasından yemek yemesinden detay
-Camide namaz kılmasından detaylar
-Şeyh Selman Bağdu misafirleri uğurlamasından detay
-Genel detaylar

( BATMAN ) BATMAN

- Batman’da, şeyh Süleyman Bağdu ölümünün 14’üncü yıl dönümünde anıldı. Şeyh Süleyman Bağdu'nun ölüm yıl dönümü nedeniyle Batman'ın Beşiri ilçesine bağlı Örmegöze köyündeki Zilan Türbesi'nde anma programı düzenlendi.
Türkiye'nin birçok farklı yerinden anmaya gelen binlerce vatandaş bir kilometrelik yer sofrasına yemek yedi. Her sene yapılan anma etkinliğinde onlarca kurban kesilerek gelen misafirlere ikram edildi. Türkiye’nin birçok bölgesinden ve yurt dışından gelen konuklar her sene anmaya geldiklerini ve dua ettiklerini belirtti.
Anma programı ile ilgili konuşan şeyh Selman Bağdu, "Babam 30 Ocak 2006 yılında rahmet etti. Rahmetli babam için yıl dönümü dolayısıyla mevlit verdik. Karadeniz’den, Ege’den İç Anadolu’dan Türkiye’nin dört tarafından misafirlerimiz gelmiş. Mevlit verdik, öğle namazımı kıldık. Yer sofrasında yemeğimizi yedik ve misafirlerimizi uğurladık. 14 yıldır babam rahmet etmiş. Her sene bu anmayı yapıyoruz" dedi.

Babam İçin Hakkında
Orhan, karısına ve ailesine düşkün 4 çocuklu bir gümrük memurudur. Deli dolu karısı sayesinde evde neşeli, düzenli ve huzurlu bir hayat yaşayan, iş yerinde prensiplerinden taviz vermeyen, hayatını ailesine ve akrabalarına adamış olan Orhan’ın aldığı bir haberle tüm hayatı kökünden sarsılır. Hayal ettiği kadar uzun süre ailesiyle olamayacaktır ve onları kaderlerine terk etmeden önce yoluna koyması gereken çok şey vardır. Bu zorlu yolculukta o aile...
devamı
30 Ocak 2020 Perşembe günü yayınlandı