Selçuk Belediyesi'nin Anıtkabir Çıkartması

Selçuk Belediyesi'nin Cumhuriyet ' e bağlılık ve Ata ' ya saygı etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği Anıtkabir ziyaretinde 6 bin Selçuklu Ata ' sının huzuruna çıktı. Tren ve otobüslerle Anıtkabir ' e gelen Selçukluları, CHP İzmir Milletvekilleri Birgül Ayman Güler, Musa Çam, CHP Grup Sözcüsü Emine Ülker Tarhan, CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Ankaralı CHP İlçe örgütleri karşıladı. CHP Grup Sözcüsü Emine Ülker Tarhan: “Selçuk ' tan Gelen dostlarımızla Ankara bugün daha güzel” dedi.
Cumhuriyet Gaziler Ülker Atatürk Selçuklular 


Selçuk Belediyesinin yapmış olduğu büyük organizasyondan son anda haberleri olduğunu ve bundan büyük gurur duyduğunu ifade eden CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler; Selçuk Belediyesinin 4 kasım ' da düzenlediği bu etkinliğin, neden 4 kasım olduğunu şöyle açıkladı: “Bilindiği gibi 10 Kasım Atatürk ' ün Ölüm yıldönümü. Bundan birkaç gün önce Hükümet tarafından tüm etkinliklerin engellendiği gün olan 29 Ekim ' de Cumhuriyet ' in ilan edildiği gündür. Buna bağlı olarak Selçuk Belediyesi 29 Ekim-10 kasım haftasını Cumhuriyete bağlılık ve Ataya saygı etkinlikleri altında değerlendirmiştir. Bu da onun en önemli ayağı olan Anıtkabir ziyaretidir. Bu Selçuk ' tan tüm Türkiye ' ye yayılan bir Atatürk ve Cumhuriyet sevgisidir. Bu organizasyonu gerçekleştiren Selçuk Belediye başkanımız H.Vefa Ülgür ' ü ve bu etkinliğe geniş katılım gösteren tüm Selçuk halkını yürekten kutluyorum” dedi.

CHP Grup Sözcüsü Emine Ülker Tarhan, Selçukluları Anıtkabir ' de görmekten büyük mutluluk duyduğunu belirterek; “Selçuk ' tan Gelen dostlarımızla Ankara bugün daha güzel” dedi.
Anıtkabir ' i dolduran 6 bin Selçuklu ilk olarak Atatürk Mozolesini ziyaret etti. Selçuk Belediye Başkanı H.Vefa Ülgür, CHP Selçuk İlçe Başkanı İbrahim Adıgüzel, Selçuk Muharip Gaziler Derneği Başkanı Selim Ertana, CHP İzmir Milletvekilleri, beraberinde gelen Selçuklular Atatürk mozolesine çelenk bıraktı ve karanfiller sundular. Ardından Selçuk halkı ve CHP ' li Milletvekilleriyle Anıtkabir Müzesini gezen Başkan Ülgür, bu önemli ziyareti bir kez daha Selçuk halkıyla gerçekleştirmiş olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Başkan Ülgür; “İlçe nüfusumuzun dörtte biri ile birlikte Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ' ün manevi huzuruna çıkmaktan dolayı gurur duyuyorum” diyerek; Selçukluları burada karşılayan ve bu ziyaret esnasında kendilerine eşlik eden CHP ' li milletvekillerine teşekkür etti.
5 Kasım 2012 Pazartesi günü yayınlandı