Şehit olan engelli Filistinli İbrahim Ebu Süreyya'nın cenaze töreni - GAZZE

- Cenazenin camiye getirilmesi - Heniyye'nin cenaze namazını kıldırması - Heniyye'nin Ebu Süreyya'nın cenaze töreninde konuşma yapması - Cenazenin omuzlarda taşınması - Cenazenin sloganlar atılarak kabristana götürülmesi - Şehit olan engelli Filistinli İbrahim Ebu Süreyya'nın annesi ile röportaj Gazze Şeridi'nde, İsrail askerlerinin gösterilere müdahalesi sırasında şehit olan engelli Filistinli İbrahim Ebu Süreyya için geniş katılımlı cenaze töreni düzenlendi.
İsrail'in 2008'de Gazze 'ye düzenlediği hava saldırısında iki bacağını kaybetmesine rağmen katıldığı Kudüs'e destek gösterilerinde şehit olan Filistinli İbrahim Ebu Süreyya (29) binlerce kişinin katıldığı cenaze töreninin ardından Gazze 'de toprağa verildi.
Cenaze törenine Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ve Filistinli grupların yöneticileri de katıldı.
Heniyye, Ebu Süreyya'nın cenaze töreninde yaptığı konuşmada, "Şehit düşen Ebu Süreyya'dan cihat ve direniş yükümlülüğü kalkmıştı, ancak o safların önüne geçerek çatışma hattına ulaştı." dediEbu Süreyya'nın herkes için bir delil olduğunu belirten Heniyye, "Filistin halkı ABD yönetiminin Kudüs hakkında aldığı kararı geçersiz kılmak ve bu kutsal kent için savaşıyor. Terör, işgalcinin (İsrail) kendisidir. Halkımız ise özgürlük istiyor." diye konuştu.

Hava Saldırısı Kabristan Özgürlük Çatışma Cenaze Namazı 

16 Aralık 2017 Cumartesi günü yayınlandı