Şehidin cenazesi Aksaray’a geldi

Sirenler ve konvoy eşliğinde cenaze aracının gelmesi
Jandarma Sözleşmeli Er Cenaze Aracı Teröristler Sözleşmeli 

-Cenazenin tabutla araçtan alınması ve taşınması
-Fenalık geçiren yakınları
-Detaylar
-Arşiv Görüntüler
-Foto

( AKSARAY ) AKSARAY

- Suriye’nin Afrin bölgesinde PKK’lı teröristlerin ateş açması sonucu şehit düşen Aksaraylı sözleşmeli er Mustafa Ergen'in cenazesi memleketi Aksaray’a getirildi.
Şehidin memleketi Aksaray’a acı haber gelirken, Aksaray İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince şehidin annesi Fadimana Balkış’ın Taşpazar Mahallesi 815 Sokaktaki evine haber verildi.
Binaya Türk bayrağı asılırken, şehidin yakınları fenalık geçirdi. Şehidin 1,5 yıl önce sözleşmeli er olarak Türk Silahlı Kuvvetlerinde göreve başladığı, 3 hafta kadar önce de memleketi Aksaray’a gelerek Sena Durmaz (21) ile sözlendiği öğrenildi. Acı haberin ardından evinden ayrı yaşayan şehidin babası Erdal Ergen de anne evine geldi. Şehidin cenazesi gece yarısı memleketi Aksaray’a getirildi.
Polis ve jandarma araçlarının konvoyu ve siren eşliğinde şehre giren şehidin cenazesi Somuncu Baba Külliyesi ve Kültür Merkezi Morguna kaldırıldı. Burada cenazenin taşınması sorasında şehidin yakınları fenalık geçirdi. Şehidin cenazesi yarın Ulu Camide kılınacak öğle namazını müteakip Aksaray Şehitliğinde defnedilecek. Şehit cenazesinin karşılanmasına Vali Ali Mantı, AK Parti Milletvekili Cengiz Aydoğdu, İyi Parti Milletvekili Ayhan Erel, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy ve çok sayıda vatandaş ve yakınları katıldı.

31 Mart 2019 Pazar günü yayınlandı