Şehidin Babası: Ağlamayacağız, Onları Sevindirmeyeceğiz

Şırnak Beytüşşebap'ta şehit düşen 10 askerden Bursalı Komando Onbaşı Süleyman Güleç (21), İznik ilçesinde binlerce kişinin katıldığı törenle toprağa verildi. Bursa Valisi Şahabettin Harput'un teselli ettiği acılı baba Halil Güleç ve askere gitmeye hazırlanan kardeş Güleç Güleç, ' Bugün ağlamayacağız, hainleri sevindirmeyeceğiz ' dedi.
Halil Güleç İlhan Demiröz Sena Kaleli Şehit Bursa Valisi 


Şehit komando onbaşı Süleyman Güleç'in cenazesini almak için baba Halil Güleç ve yakınları sabah saatlerinde Yenişehir Havaalanı'na gitti. Dün acı haberi alınca hastaneye kaldırılan anne Canan Güleç ise evde kaldı. Askeri uçakla gelen cenaze, daha sonra İznik ilçesine bağlı Müşküle köyündeki baba ocağına götürüldü.

Evin önündeki törende gözyaşları sel olup aktı. Acılı baba Halil ve oğlu Güleç Güleç, ' Ağlamayacağız, onları güçlendirmeyeceğiz ' diyerek birbirlerini teselli etti.

Ardından şehidin naaşı köy meydanına getirildi. Baba ve yakınları son kez şehidin tabutuna sarılıp gözyaşı döktü. Köy meydanında kılınan cenaze namazına binlerce kişi katılarak şehidi ebediyete uğurladı. Baba Halil Güleç ve hazır asker olan oğlu Güleç Güleç, bir süre tabutu omuzlarında taşıdı. Dünden beri ilaçla ayakta duran anne Canan Güleç de oğlunu son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Şehit Komando Onbaşı Süleyman Güleç, öğleyin kılınan cenaze namazının ardından tekbirlerle köy mezarlığında toprağa verildi.

Cenazede, ' Senin annen ağlarken utanıyorum ' , ' Vatan mı istedin beşikteki bebekten, bebek katili soysuz köpek ' yazılı pankartlar dikkati çekti.

Cenazeye Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, AK Parti Bursa Milletvekilleri Mustafa Öztürk, İsmail Aydın, MHP Bursa Milletvekilleri İsmet Büyükataman, Necati Özensoy, CHP Milletvekilleri Sena Kaleli, İlhan Demiröz, Vali Şahabettin Harput, Bursa Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmaz ile çok sayıda belediye başkanı ve vatandaş katıldı.

Vali Harput, gözyaşlarına boğulan acılı babayı teselli etti.
4 Eylül 2012 Salı günü yayınlandı