Sarıkamış’ta Kardan heykellerin yapımı başladı

Heykel yapımından görüntü
Şehit Şehit Asker Öğretmen Öğrenciler 

-Röportaj

( KARS ) KARS

- Sarıkamış Harekatı’nda, donarak şehit olan askerlerin kardan heykellerinin yapımına başlandı. Sarıkamış Harekatı’nın 103. Yılı kapsamında, Sarıkamış Kayak Merkezinde kardan heykellerin yapımı için kolları sıvandı. Öğretmen ve öğrenciler soğuk havaya aldırış etmeden şehit askerlerin figürlerini yapıyor. Sarıkamış Kayak Merkezinde yapılan heykeller için kamyonlarla bölgeye kar taşınıyor. Taşınan kar soğukta öğretmen ve öğrencilerin ellerinden şekil buluyor. Kardan heykelleri yapan öğretim görevlileri dedelerinin heykellerini yapmaktan gurur duyduklarını ifade etti.
Kardan heykellerin yapımıyla ilgili açıklama yapan Muş Alparslan Üniversitesi Öğretim Görevlisi Erhan Karadağ; “Burada bir çok üniversiteden heykel traş arkadaşlarımızla ve öğrenci arkadaşlarımızla Sarıkamış 90 bin şehitimizin anısına kar heykel çalışması yapıyoruz. Çalışmamız yaklaşık bir hafta sürecek. Bir hafta sonra Anma Törenleriyle beraber açılışı yapacağız. Burada şehit düşen tüm askerlerimizin anısına bir nebze olsun hatırlamak adına karla buzla o anı yaşamaya çalışıyoruz. Organizasyonumuz bir hafta sonra açılış ile sona erecektir.” dedi.
Kardan heykellerin açılışı 6 Ocak 2018 tarihinde yapılacak. Kardan heykellerin figürleri birbirlerine yaslanarak şehit olan askerleri yansıtacak. (AY-AT)
30 Aralık 2017 Cumartesi günü yayınlandı