Sanal Casuslar Adliyeye Sevk Edildi

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Bilişim Suçlar Büro Amirliği Ekipleri 3 ilde önceki gün cep telefonu dinleme programlarıyla yapılan ilginç bir casusluk operasyonunda gözaltına alınan 6 kişiden 5'ini adliyeye sevk etti. Zanlıların, Beren Saat, dışında sık hayranlarının ' Pampiş ' olarak nitelendirmesiyle gündemde olan Hilal Cebeci'yi de 'Hack'le dikleri ortaya çıktı.
Atatürk Osman Çakır Hilal Cebeci Beren Saat Emniyet Müdürlüğü 


Yılbaşından bu yana 21 ilden 52 kişinin, suç örgütü üyelerinden para karşılığında casus program satın alıp 55 kişiyi dinlettiğini tespit edildi. Programı satın alanların genellikle eşlerini, sevgilileri, boşandıkları eşlerini ya da çalışanlarını dinlettikleri belirlendi. İzmir Emniyeti Bilişim Suçları Şubesi'nin, İzmir, İstanbul ve Bursa'da eş zamanlı düzenledikleri operasyonda, 'Sanal Casus' adlı internet sitesi sahibi O.G. (36) (Orhan Güneşliler) ve B.K. (26) ile F.K, B.K, M.D. ve S.K'yi gözaltına aldı. Site sahibi ile birlikte hareket eden ' Nosleep ' rumuzlu hacker B.K.'nin hacker arkadaşları F.K. (28), B.K. (21) ve M.D'nin (16), takma isimler kullanıp yerli ve yabancı bine yakın internet sitesini ''Hack''lediği de belirlendi. Gözaltına alınan 6 kişiden 4'ünün, Beren Saat ile 'pampiş' lakaplı sanatçı Hillal Cebeci'nin hayran sayfası ile bazı kamu kurumları, siyasi parti ve milletvekillerinin sayfalarının da yer aldığı bine yakın internet sitesini de hacklediği belirlendi. İnternet sitelerini hackleyenler arasında bulunan 16 yaşındaki M.D.'nin kendisini ispatlamak için bu işi yaptığı, para için yapmadığını söylediği bildirildi.. M.D.'nin hackleyeceği sitelere hacklemeden önce uyarı maili gönderdiği öğrenildi. AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, Yozgaz Milletvekili Yusuf Başer ve Düzce Milletvekkili Osman Çakır ile telefonları dinlenen mağdurların, casusuluk programı satanlardan şikayetçi olduğu belirtildi.

ÇETE LİDERİ GÖZALTINA ALININCA FENALAŞTI

Dört ay önce beyin ameliyatı olan çete lideri O.G'nin gözaltına alındığında fenalaşınca, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılıp tedavi altına alındığı ortaya çıktı. O.G'nin ifadesinin henüz alınmadığı, işlemleri tamamlanan zanlılardan B.K. ,F.K, B.K, ve S.K. adliyeye sevk edildi. Yaşı küçük olan M.D'nin Çocuk Büro Amirliği tarafından adliyeye çıkartıldı.
Hilal Cebeci Hakkında
Hilal Cebeci, 1993 yılında Eyyüp Bayram, Sinan Erkoç ve Uğur Sönmezsoy gibi isimler ile çalışarak müzik kariyerindeki ilk ses deneyimini gerçekleştirdi.Kariyerine kendisinin kurduğu bir fasıl grubu ile İstanbul'un ünlü otellerinin restoranlarında fasıl yaparak devam etti.Eğitim hayatını devam ettirdiği Hamza Paşa Kız Meslek Lisesi'nden 1994 yılında mezun olan Cebeci, üç yıl boyunca İstanbul'un çeşitli gece klüplerinde sahne aldı. İlk albümününü ...
devamı
Beren Saat Hakkında
Yarışma programının ekibinde bulunan Tomris Giritlioğlu'nun kardeşi, ona Beren'den söz edince televizyon dizilerinin aranan yüzlerinden biri haline geldi. İlk başrolünü Aşka Sürgün dizisinde oynayan oyuncu sonradan bir dönem dizisi olan Hatırla Sevgili'de ikinci başrolünü sergiledi. En son olarak ve hala devam eden Halid Ziya Uşaklıgil´in eserinden uyarlanan Aşk-ı Memnu dizisinde oynadı. Bu dizide Bihter karakterini canlandırmaktadır. Dizide Kıva...
devamı
16 Ağustos 2012 Perşembe günü yayınlandı