Şamil Tayyar: İlker Başbuğ kapatma davasını karargahtan yönetti

Beyaz TV'de katıldığı ' Son Söz ' programında görevinden uzaklaştırılan eski Ergenekon savcısı Zekeriya Öz'ün görevinden uzaklaştırılmasını değerlendiren AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, 2008 yılında AK Parti'ye açılan kapatma davasında o dönem Kara Kuvvetleri Komutanı olan İlker Başbuğ'un aktif ve etkin bir rol oynadığını savundu.
İlker Başbuğ Şamil Tayyar Ahmet Necdet Sezer Kara Kuvvetleri Komutanı Kara Kuvvetleri 


BAŞBUĞ, KAPATMA DAVASINI KARARGAHTAN YÖNETTİ
AK Parti'ye açılan kapatma davasında İlker Başbuğ'un etkin ve aktif olduğunu iddia eden Şamil Tayyar ' Ak Parti'ye açılan kapatma davasının arkasında asker başında ise İlker Başbuğ vardı. Ak Parti hakkındaki kapatma davasını bizzat karargahtan yöneten İlker Başbuğ'dur. İlker Başbuğ kendisini masum gibi göstermesin. Bir kapatma davası askerin desteği olmadan açılmaz. ' dedi.

ŞÜKÜRLER OLSUN Kİ... GENELKURMAY BAŞKANLARI BUGÜN ' ALLAH ' DEMEYE BAŞLADI
İlker Başbuğ'un CNN Türk'te katıldığı programda ' Allah ' dediğine de dikkat çeken Tayyar ' Yüce rabbime şükürler olsun ki Genelkurmay Başkanları bu memlekette ' Allah ' demeye başladı. Biz bunları yaşadık. Emel Sayın'ın çile bülbülüm çile şarkısı ' Allah ' diye devam ediyor ya... Bunu söyledi diye tavır koymuştu Ahmet Necdet Sezer. Bir şarkıdaki Allah ifadesine bile bunlar tahammül edemiyorlardı. Bugün ' Allah Büyük ' diyorlar. Allah'ıma bugün şükürler olsun ki, bunları gösterdi. ' diye konuştu.

BEYAZ GAZETE


Şamil Tayyar Hakkında
1965 yılında Gaziantep'in İslahiye ilçesinde doğdu. İlk orta ve lise öğrenimini İslahiye ilçesinde tamamladı. 1986 yılında Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi'ni bitirdi. Gazeteciliğe 1985 yılında Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesinde son sınıf öğrencisi iken Milliyet Gazetesinde başladı. 21 yıllık meslek hayatının 17 yılı Milliyet ve Sabah gazetelerinde geçti. Son olarak Yeni Şafak Gazetesinde Ankara Haber Müdürü ve köşe yazarı Tercüman Gazet...
devamı
30 Aralık 2014 Salı günü yayınlandı