Şamil Tayyar: DHKP-C saldırısından paralel yapının bilgisi vardı

Beyaz Tv'de Erkan Tan'ın sunduğu 'Son Söz' programında gündemi değerlendiren Şamil Tayyar, kan donduran bir iddiada bulundu.
Selahattin Demirtaş Şamil Tayyar Erkan Tan Beyaz Tv Genelkurmay 


Tayyar, şu ifadeleri kullandı;

81 ilin istihbarat birimini bir dönem kontrol eden eş zamanlı olarak Genelkurmay, Jandarma ve MİT'e sızan paralel yapının KCK, PKK, DHKP-C gibi terör örgütleri içerisinde çok fazlaca muhbirleri var. Şu anda KCK, PKK, DHKP-C ile ilgili bu muhbirler üzerinden hala canlı bir şekilde bilgi alabiliyorlar.

İÇERİDE MUHBİRLERİ VAR

Çağlayan'daki DHKPC'nin saldırısı üzerine ciddi şekilde gidilse, inanılmaz akıl almaz işlerin geliştiğini görecekler ve bununla ilgili çok ciddi ipuçları geliyor. Emniyetin DHKP-C içinde muhbiri var. Paralel yapının yerleştirdiği ve o ilişkiyi sürdürdükleri isimler var.
PARALEL YAPININ BİLGİSİ VARDI

Aynı gün elektrikler kesildi saat 10.39. Öğleden sonrada DHKP-C eylem gerçekleştirdi. O gündür bu gündür meseleyle ilgileniyorum ve çok ciddi ipuçları var. Çok açıkça söylüyorum. DHKP-C'nin operasyonundan paralel yapının bilgisi vardı. DHKP-C'nin bir çok eylemlerinde muhbirler üzerinden dolaylı bir etkileri var.
DEMİRTAŞ İLE CEMAAT ARASINDA ORGANİK BAĞ VAR

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da paralel yapıyla aralarında bir organik bağ olduğunu öne süren Tayyar 'Cemaati boşuna aklamıyor. Bir ilişki var. Ve bu ilişki Selahattin Demirtaş'ı da esir almış durumda. Selahattin Demirtaş'ın cemaati aklayan, cemaatle aynı söylemi kullanması bunların hiç birisi tesadüf falan değil.' dedi.
BEYAZ GAZETE




Selahattin Demirtaş Hakkında
Selahattin Demirtaş 1973 yılında Diyarbakır’da doğdu, ilkokul ve liseyi burada bitirdi. Lise sonrasında 9 Eylül Üniversitesi Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu’nda okumaya hak kazanan Demirtaş, iki yıl okuduğu bu bölümden politik gerekçeler nedeniyle ayrılmak zorunda kaldı. Ardından bir kez daha girdiği üniversite yerleştirme sınavında Ankara Üniversite Hukuk Fakültesi’nde okumaya hak kazandı ve başkente taşındı. Hukuk Fakültesi’nden mez...
devamı
Şamil Tayyar Hakkında
1965 yılında Gaziantep'in İslahiye ilçesinde doğdu. İlk orta ve lise öğrenimini İslahiye ilçesinde tamamladı. 1986 yılında Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi'ni bitirdi. Gazeteciliğe 1985 yılında Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesinde son sınıf öğrencisi iken Milliyet Gazetesinde başladı. 21 yıllık meslek hayatının 17 yılı Milliyet ve Sabah gazetelerinde geçti. Son olarak Yeni Şafak Gazetesinde Ankara Haber Müdürü ve köşe yazarı Tercüman Gazet...
devamı
Erkan Tan Hakkında
Şırnak kökenli olan babası Hikmet Tan, Şebinkarahisar kaymakam vekilliği, Türkoğlu, Tekman, Foça, Erbaa, Çerkezköy, Altındağ, Osmangazi ve Tirebolu ilçelerinde kaymakamlık, Giresun vali yardımcılığı, van ve Adıyaman illerinde de valilik yaptığından çocukluğu ve gençliği buralarda geçmiştir. Bu sebeple ilkokula Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde başladı, , Erzurum’un Tekman ilçesinde devam etti, İzmir’in Foça ilçesinde ilkokulu bitirdi. Ortaokulu...
devamı
29 Nisan 2015 Çarşamba günü yayınlandı