Sahte belge şebekesine operasyon: 4 gözaltı

Polis kamerasından operasyon anı
Sahte Diploma Nüfus Cüzdanı Kamera Cüzdan Düzenbaz 

-Ele geçirilen malzemeler
-Detaylar

( İSTANBUL )- Ehliyet ,pasaport,diploma ve nüfus cüzdanlarının sahtelerini yapıyorlardı İSTANBUL

- Ehliyet, pasaport, diploma ve nüfus cüzdanı kimliği gibi belgelerin sahtesini üreten çeteyi çökertildi. Operasyonda 4 şüpheli gözaltına alındı. Gerçeklerine çok benzediği öğrenilen belgelerin 100 lira ila 10 bin lira arasında satıldığı öğrenildi. Alınan bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda, kimlik, pasaport, öğrenci belgesi, diploma, yabancı ikameti gibi belgelerin sahtesini üreten bir çete çökertildi. Sahte belge üretenleri izini süren polis, S.E. ve M.E. isimlerine ulaştı. Şüphelilerin sahte belgeleri para karşılığında dağıttığı anlaşıldı. Araştırmalar derinleştirildi. Şüphelilerde yola çıkan polis, İran uyruklu N.B. isimli kadına ulaştı. N.B.'nin Fatih Aksaray'daki evine operasyon düzenlendi.
Yapılan aramalarda suç unsuruna rastlanmadı. Ekipler N.B.'nin kocası K.Y.B.'nin Bayrampaşa'da iş yeri olduğunu tespit etti. K.Y.B.'nin Y.B. ile ortak olduğu iş yerine baskın düzenlendi.
Adrese giren ekipler, sahte belgelerin iş yerinde üretildiği ortaya belirledi. Aramalar, kullanılmaya hazır, sahte nüfus cüzdanları, ehliyetler, diplomalar ile soğuk damga, kaşe ve mühürler ele geçirildi. Malzemelerin bulunmasıyla 4 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin, sahte belgeleri özel bir teknikle yaptıkları öğrenildi. Belgelerin gerçeğinden ayrılmasının zor olduğu dile getirildi.
Çetenin, kimlik ve ehliyeti daha çok suçlular için hazırladıkları bilgisine ulaşıldı. Sahte diplomaların ise, işe girmek isteyen düzenbazca yaptırıldığı anlaşıldı. Çetenin sahte nüfus cüzdanını 100 liraya, sahte ehliyeti bin liraya, sahte diplomayı ise 10 bin liraya hazırladığı öğrenildi. Gözaltına alınan şüpheliler Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde götürüldü. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.
29 Aralık 2017 Cuma günü yayınlandı