Sağlıklı yaşam için pedal çevirdiler - İSTANBUL

- "PENBIS FEST' 18" festivali - Tekerlekli sandalye yarışı - Bisiklet yarışı - Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin'in açıklamaları Sağlıklı yaşam için pedal çevirdiler - "PENBIS FEST' 18" festivali kapsamında 7 yaş ve üstü bireylerin katılımıyla 10 kategoride bisiklet yarışları düzenlendiİSTANBUL (AA) - "PENBIS FEST' 18" festivali kapsamında, Pendik'te 10 kategoride bisiklet yarışları düzenlendi.
Pendik Çamlık Mahallesi'nde gerçekleşen etkinlikte konuşan Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, bisiklet kültürünün zaman içerisinde oturacağını ve bütün ilçeye yayılacağını anlattı.Şahin, "Yaz boyunca biz inşallah var olan 10 kilometrelik bisiklet yolumuzu 35 kilometreye İstanbul Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle çıkarmanın arzusu içerisindeyiz. Paylaşımlı bisiklet noktaları dahil pek çok etkinlikte de bisikletin burada okula gidiş amacı, alışverişe gidiş amacıyla, metro açıldığı zaman da metro ile beraber ulaşım amacıyla kullanılması arzusu içerisindeyiz." diye konuştu.
Anneler Günü'nü de kutlayan Şahin, "Sadece bisiklet yarışı yok bugün burada. Engelliler haftasındayız tekerlekli sandalye yarışını yaptık, çok eğlendik. Anneler Günü'ndeyiz. Birazdan anneler bebekleri ile beraber burada yarış yapacaklar. Tabii küçük kızlarımız, küçük erkekler, genç kızlar, genç erkekler ve nihayetinde büyük erkekler ve büyük kızlardan sonra veteranlar da yani yaşı 50’yi geçenlerin de ayrıca bir yarışı olacak. Hepimiz hem eğlenmeyi arzu ediyoruz hem de bisikletin hayatımıza daha yer almasını teşvik etme arzusundayız." ifadelerini kullandı.Çamlık, Yenişehir, Harmandere ve Kurtköy mahallelerini pilot mahalle olarak seçtiklerini söyleyen Şahin, şunları kaydetti:"Şehrimizde bisikleti ulaşım aracı olarak daha etkili hale getirmek istiyoruz. Bunun için çok ciddi çabanın içerisindeyiz. Biliyoruz ki çocuklarımız sokakta kendi ulaşımlarını bisikletle sağladıkları zaman sosyalleşmeleri de sorumluluk bilinçleri de çok artacak. Onlar hayatlarında çok daha hazır hale gelecekler. Obezite bugün dünyanın en önemli problemi. Aktif yaşam ile beraber inşallah bu konuda da çok ciddi mesafe alacağız. Bisikleti ulaşım aracı kullandığımız zaman egzoz emisyonu açısından, hava kirliliğinin azalması açısından da çok ciddi desteklerimiz olacak."Yarışlarda her kategori için sıralamada yer alan ilk üç kişiye bisiklet armağan edildi.
Bisiklet Yolu Küçük Kız Bisiklet Yarışı Hava Kirliliği Tekerlekli Sandalye 

13 Mayıs 2018 Pazar günü yayınlandı