Prof. Dr. Ali Erbaş: “Millet olarak mazlumların yanında yer aldıkça Allah bu millete her zaman yardım edecektir”

Törenden detaylar
Yardım Kampanyası Yardım Malzemesi Sivil Toplum Zeytin Dalı Teröristler 

-Protokolden detaylar
-Prof. Dr Ali Erbaş'ın açıklamaları
-Diğer detaylar

( KAYSERİ ) KAYSERİ

- Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Millet olarak mazlumların yanında yer aldıkça Allah bu millete her zaman yardım edecektir” dedi.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kayseri İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi tarafından ‘Yükümüz kardeşlik’ sloganıyla Halep’e yönelik başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde toplanan 20 tır yardım malzemesinin uğurlama törenine katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Türk milletinin her zaman mazlumların yanında yer aldığını söyleyerek, “Biz millet olarak fakir fukara, garip, mazlum ve mağdur nerede insan varsa onların yanında olduğumuz müddetçe Rabbimiz bu millete her zaman yardım edecektir. Bizim milletimizin esasında en önemli isimlerinden birisi Ensar olabilmektir. Hep Ensar olmuştur. Bundan bin sene önce orta Asya’dan Moğolların zulmünden kurtulmak için Anadolu topraklarına sığınan insanlarımıza Ensar olmuşuz. Bundan 150 sene öncesinden itibaren Balkanlarda yine zalimlerin zulmünden kurtulmak için gelen Balkanlı kardeşlerimize Anadolu bağrını açmış ve Ensar olmuştur. Ensar isminin ne kadar mukaddes olduğunu biz Mekke’de müşriklerin zulmünden uzaklaşmak için Medine’deki Müslümanların ekmeklerini paylaşarak Ensar’lık yapan oradaki Müslümanların kıyamete kadar devam edecek Ensar ismine bu millette sahip çıktı ve o ismi bizde taşıyan insanlar olarak tarihe geçtik, bundan sonrada geçeceğiz. Bu milletin Ensar olmasının alt yapısını oluşturan vakıflar var, sivil toplum kuruluşları var” şeklinde konuştu.
Afrin’e yönelik düzenlenen zeytin dalı operasyonu ile Türkiye’yi sıkıntıya sokan teröristlerin temizlendiğini kaydeden Erbaş, “18 Mart 2018 Afrin zaferini hep birlikte yaşadık. Orada ülkemizi sıkıntıya sokan, rahatsız eden terör örgütlerini temizledik. Şanlı ordumuz tıpkı 1915 yılında Çanakkale’de ecdadımız nasıl bir büyük zafer kazanmışsa, ondan 103 yıl sonra aynı 18 Mart günü terör örgütlerini temizleyerek büyük bir zafer kazanmıştır” dedi.
Konuşmanın ardından İl Müftüsü Şahin Güven dua etti ve yardım malzemelerini taşıyan tırlar Halep’e uğurlandı.
27 Nisan 2018 Cuma günü yayınlandı