Postacıların Yarışması Kemal Sunalın Filmini Hatırlattı

Bursa PTT çalışanları, Balkan Postacılar Şampiyonasında Türkiye'yi temsil etmek için yarıştı. Kemal Sunal'ın unutulmaz filmlerinden 'Postacı'yı aratmayan çalışanlar, yarışmada renkli görüntüler oluşturdu.
Kemal Sunal Mustafa Kaplan 


Postacılar, Bursa'da yarıştı. Postacılar Balkan Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil etmek için PTT çalışanları ter döktü. Marmara bölgesinde Türkiye elemelerine katılacak ismi belirlemek için düzenlenen yarışmada Kemal Sunal'ın 'Postacı' filmini aratmayan görüntüler ortaya çıktı. Kıran kıran mücadeleye sahne olan yarışma için start çizgisine gelen postacıları aileleri de yalnız bırakmadı. Meslektaşlarının da destek verdiği yarışmada postacılar bitiş çizgisine ulaşmak için yarıştı.

' YÜRÜMEK BİZİM DOĞAMIZDA VAR '

Postacı yürüyüşüyle engelleri aşan çalışanları hareketleri ile Kemal Sunal'ın filmini zihinlerde hatırlattı. PTT Başmüdürü Mustafa Kaplan, ' Bizim postacılarımız zaten hızlı yürüyorlar. Postacının görevi mektup dağıtırken mutlaka yaya olarak dağıtması gerekiyor. Her ne kadar motorize de olsa bir yerde yaya dağıtmak zorunda kalıyor. Yürümek bizim doğamızda var. Bizim için çok önemli ' dedi.

Balıkesir, Eskişehir ve Yalova ile Bursa'daki posta dağıtıcılarının katıldığı yarışmada 10 kilometrelik parkur kıran karına geçti. Yarışma öncesinde konuşan postacılar, turnuvaya haftalardır hazırlandıklarını söyledi. Posta dağıtıcıları hedeflerinin Türkiye'yi ve Bursa'yı Balkan ülkelerinde daha iyi temsil etmek istediklerini dile getirdi.
19 Nisan 2012 Perşembe günü yayınlandı