PKK’nın hayatlarını mahvettiği şehidin anne ve babasına devlet sahip çıktı

Kaymakam Gökpınar'ın aileyi ziyaret etmesi
Yaşam Mücadelesi Şehit Babası Silahlı Saldırı Yaşlılık Maaşı Maaş Müjdesi 

-Salonda oturmaları
-Kaymakamın maaş müjdesini vermesi
-Kaymakamın evden ayrılması
-Röportajlar

( MARDİN ) MARDİN

- Mardin’in Kızıltepe ilçesinde, 1992 yılında teröristler tarafından iş yerine silahlı saldırı düzenlenen Halef Başaran, saldırıda oğlu Murat Başaran’ı kaybetmiş kendisi de 13 kurşunla yaralanmıştı. Maddi durumları kötü olan şehidin anne ve babasına Artuklu Kaymakamlığının girişimleriyle yaşlılık maaşı bağlandı. Terör örgütü PKK 27 yıl önce bir iş yerine saldırı düzenledi.
Saldırıda Murat Başaran hayatını kaybetti. Baba Halef Başaran 13 kurşunla yaralandı ve aylarca hastanede yaşam mücadelesi verdi. Hain saldırı sonrası ailenin hayatı mahvoldu. Aile ekonomik sorunlarla boğuşmaya başladı.
27 yıl 320 liralık maaşla yaşam mücadelesi veren aileye Artuklu Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar sahip çıktı. Aile, SGK tarafından bağlanan 320 lira maaştan feragat etti. Kaymakamlığın girişimleriyle sivil şehit babası Halef Başaran (77) ve anne Sabiha Başaran’a (67) yaşlılık maaşı bağlandı. Kaymakam Hacı Hasan Gökpınar, yaşlı çifti evlerinde ziyaret ederek müjdeyi verdi. "Her an yanlarında olduğumuzu bilsinler" Devlet olarak daima ailenin yanında olacaklarını vurgulayan Kaymakam Gökpınar, "Bana geldiklerinde ifade ettiler, SGK’yı harekete geçirdik. Maaştan feragat ettiler, öncelikle Sabiha teyzeye 2022 sayılı kanundan kaynaklanan yaşlılık aylığını bağladık. 31 Aralık itibari ile inşallah amcamızın maaşını bağlayacağız. İkisi de yaşlı aylığına kavuşmuş olacak. Tabi bizim devletimizin yardımları bitmiyor. Her daim her an her türlü yardımla yanlarında olduğumuzu bilmelerini isteriz" dedi.
"Terör bir ayda 3 can aldı bizden" Terörün hayatlarını mahvettiğini belirten anne Sabiha Başaran, "3 can aldı bizden 3 can. Bir ay olmadı bizim evimizden 3 cenaze çıktı. Gerçekten de biz zor durumda kaldık. Eşme kimse bakamıyordu. Çocuklarım hepsi ufaktı" diye konuştu.
Kaymakam Gökpınar’a teşekkür eden Başaran, kaymakamlığın daima yanlarında olduğunu ve kendilerine yardım ettiğini söyledi.

(SGN-YRT-
13 Aralık 2019 Cuma günü yayınlandı