Paralelci iki polis Romanya'da böyle yakalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ' ın ofisine dinleme cihazlarını yerleştiren paralel polisler Romanya'da böyle yakalandı.
Müdür Yardımcısı Emniyet Genel Müdürlüğü Cumhurbaşkanı İstihbarat Daire Başkanlığı Recep Tayyip Erdoğan 


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde ofisine dinleme cihazı koyan ve ilgili davada yargılanan iki firari polis Romanya'da yakalandı.

O telekulakçı paralellerin yakalanma görüntüsü ise ilk kez A Haber ekranlarında yayınlandı.

Görüntülerde, böcek soruşturması sırasında yurt dışına kaçan dönemin Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı Teknik Şube Müdür Yardımcısı Sedat Zavar ile yanında çalışan polis memuru İlker Usta, elleri kelepçeli bir şekilde polisler tarafından bir banaya götürülüyor.

Bu arada İki polisin Romanya'dan sığınma talebinde bulundukları öğrenildi.

Zavar ve Usta hakkında, ' Başbakan'ı siyasi casusluk amacıyla dinlemek, özel hayatın gizliliğini ihlal etmek ve kişiler arasındaki konuşmaları dinleyip kaydetmek ' suçlamasıyla, 21 ila 36,5 yıl hapis cezası isteniyor.

Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
12 Şubat 2015 Perşembe günü yayınlandı