Özel çocuklar müzikle hayata tutunuyor - AFYONKARAHİSAR
Gençlerin tamamen gönüllülük esasına göre, her hafta düzenli olarak bu çalışmada görev aldıklarını belirten Işık, şöyle devam etti:"Çocukların yeteneklerine göre ve müzikle gerçekleştirebilecekleri gösteri eğitimleri verildi.
Özellikle down sendromlu çocuklar müzik ritmine daha yatkındır. Onlarla yapılabilecek etkinlikleri seçtiler. Hem özel çocukların üniversiteli gençlerle kaynaşmasını hem de onların farklı etkinliklerle, farklı ortamlarda ve salonlarda birçok kişinin önünde kendilerini ifade etmelerini sağladık."Işık, özel çocukların halk oyunları gibi sanatsal ve sportif etkinliklerin içerisinde olması gerektiğini ifade ederek, öğrencilerin bu tür faaliyetlerle kendilerini daha iyi ifade edebildiklerine dikkati çekti. - "Bu iş sevgi ve gönül işidir"Ortaokulun öğretmenlerinden Salih Yetere de üniversite öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen çalışmada, güzel sonuçlar alındığını aktardı.Yaklaşık 3 aydır süren çalışmalarda özel çocukların belli bir koordinasyon kazandığına değinen Yetere, "Çocuklarımız halk oyunları ve sportif faaliyetler sayesinde birlikte hareket etme becerisi kazanıyor. Öğrencilerimiz belli bir seviyeye geldi. Daha çok çalışırsak, daha iyi yerlere gelebileceğimizi düşünüyorum. Bu iş sevgi ve gönül işidir. Sevgi ve gönül bağımızla tüm engelleri aşabiliriz." diye konuştu.
Yetere, adeta bir bayram havasında geçen çalışmalarda, öğrencilerin fazla enerjilerini atma imkanı bulduklarını vurguladı. - "Özel arkadaşlarımızı çok sevdik"Üniversite öğrencisi İbrahim Halil İsvan da halk oyunları ve müzik etkinlikleri ile çocukların sosyal yönden gelişmelerine katkı sunmak istediklerini anlattı.Çocukların mutluluğunun kendilerini de mutlu ettiğini dile getiren İsvan, "Çocuklar bizimle farklı bir ortam gördüler. Çok mutlu oldular. Biz de özel arkadaşlarımızı çok sevdik. Bundan sonra da okullarına sürekli gelmeyi, farklı çalışmalar yapmayı düşünüyoruz. Bu kardeşlerimizle daha fazla vakit geçirmeliyiz. Onlar gerçekten çok özel çocuklar." ifadelerini kullandı.Vedat Demir de engelli öğrencilerin hayatlarına müzik ve ritimle farklı bir renk kattıklarına işaret ederek, şunları kaydetti:"Onlara penguen dansı ve oyun havası öğrettik. Okula gittiğimizde çocuklar bizleri görünce daha da mutlu oluyorlar. Bizleri kendilerinden biriymiş gibi görüp, samimi davranıyorlar. Koşup sarılıyorlar. Bunun verdiği mutluluğu hiçbir şey veremez. İnşallah bundan sonra da özel arkadaşlarımızla beraber olmaya devam edeceğiz."
Üniversite Öğrencisi Engelli Öğrenciler Engelli Öğrenci Bayram Havası Beden Eğitimi
6 Ocak 2018 Cumartesi günü yayınlandı