Öz kızına tecavüz eden sanığa 118 yıl hapis

- Sanık babanın dayak yeme anı

( ANKARA ) - ANKARA
Güvenlik Görevlisi Dava Dosyası Cinsel İstismar Hapis Cezası Mahkeme Heyeti 


- Ankara'da öz kızına 1 yıl boyunca cinsel istismarda bulunan babaya mahkeme, 118 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verdi. Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen dava dosyasına göre, Y.Ç., geçtiğimiz yıl yaz tatili için köye giden 15 yaşındaki kızını memleketten almaya gitti. Gece kızıyla birlikte aynı yatakta yatan Y.Ç., kızına cinsel istismarda bulunmaya başladı.
Kızının tüm karşı koyma çabalarına rağmen tecacüzde bulunan Y.Ç., kızına, "Bu olayı kimseye söyleme, yoksa bizi öldürürler, hapse atarlar" dedi.
Sapığı dövüp videoyu sosyal medyada paylaştılar Olaydan sonra Ankara'ya gelen Y.Ç., burada da kızına yönelik istismarı devam ettirdi. İstismar olayına daha fazla dayanamayan kız, durumu annesine anlattı. İğrenç olayı öğrenen anne, akrabaları olan T.K.'ya durumu anlattı. T.K., olayı öğrenmesi üzerine halı yıkama fabrikasında çalışan sanığı, halı yıkatma bahanesiyle çağırdı. Burada Y.Ç.'yi darp eden T.K., bu anları telefon ile kaydetti.
Sosyal medyada paylaşılan olay, büyük tepki topladı. Davada tanık olarak dinlenilen T.K., sanığa kızına tecavüz edip etmediğini sorduğunda Y.Ç.'nin "Evet ettim, gaflete geldim" dediğini belirtti.
"Sanığa sordum, itiraf etti" Kızın annesi ise, "Ben güvenlik görevlisiyim. Sabah işe gidip akşam dönüyorum. Bazen vardiyalı çalışıyorum. Kızımı sanığın yanında gördüm. Ben odaya girince sanık kızımı birden üzerinden attı. Daha sonra ben sorunca kızım sanığın bir yıl boyunca kendisine çok kez cinsel istismarda bulunduğunu anlattı. Hemen sanığa sordum, itiraf etti. Bunun üzerine karakola başvurdum" ifadelerini kullandı. Mahkeme, 118 yıl hapis verdi Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada mahkeme heyeti kararını açıkladı.
Mahkeme, sanığı "cinsel istismar" suçundan alt sınırdan uzaklaşarak 39 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanığın, mağdurun birinci dereceden akrabası olması ve suçun 15 yaşını doldurmamış çocuğa karşı cebir ve tehditle birden fazla kez işlenmesini göz önüne alan heyet, cezayı 118 yıl 1 ay 15 güne çıkardı. (AS-
12 Haziran 2018 Salı günü yayınlandı