Otostopçu Gürcü çiftten seyahatseverlere 'Türkiye'ye gidin' çağrısı - TİFLİS

Otostopçu Gürcü çiftten seyahatseverlere "Türkiye'ye gidin" çağrısı - TİFLİS - Otostopçu Gürcü çift Giorgi Khelaşvili ve Mariam Sekhniaşvili ile röportaj - Gürcistan'da, gittikleri ülkelere ilişkin çektikleri görüntüleri sosyal medya aracılığıyla paylaşarak şöhrete ulaşan çift, otostopla yolculuk yapacaklara "Türkiye'ye gidin" çağrısında bulundu - Giorgi Khelaşvili: - "Evliliğimizin 4. yıl dönümünü özel bir şekilde kutlamak istiyorduk. Değişik bir adım atmaya karar verdik ve yurt dışında ilk kez otostopla kendimizi çok mutlu hissedeceğimiz bir ülke olan Türkiye'ye gittik" - "İlk Türk sürücü dilimizi anlayamadı. Onun telefonundan Google'dan çeviriyle, bir şekilde anladık birbirimizi. Sürücü yol üzerinde bir otoparkta aracı durdurdu ve eşinin evden gönderdiği yemeklerle bize kahvaltı sofrasını açtı" - Mariam Sekhniaşvili: - "Türk halkının misafirperverliğinden dolayı Türkiye turu hem hayatımızda hem de yolculuk geçmişimizde çok özel bir yer alıyor. Herkese Türkiye'ye otostopla yolculuk yapmasını tavsiye ederiz"TİFLİS (AA) - DAVİT KACHKACHİSHVİLİ - Gürcistan'da, gittikleri ülkelere ilişkin çektikleri görüntüleri sosyal medya aracılığıyla paylaşarak şöhrete ulaşan çift, otostopla yolculuk için en güzel ülkenin Türkiye olduğunu belirterek, dünyayı gezmek isteyenlere "Türkiye'ye gidin" çağrısında bulundu.Gürcistan'ın Rustavi kentinde yaşayan Giorgi Khelaşvili ve Mariam Sekhniaşvili, otostopla yaptıkları Türkiye yolculuklarını AA muhabirine anlattı.Khelaşvili, eşi ile 8 yıl önce tanıştıklarını ve birlikte "Bizimle Birlikte Yolculuk Yapın" projesini oluşturduklarını, ardından da tüm Gürcistan'ı otostopla gezdiklerini anlattı.Daha sonra yurt dışında otostopla gezmeye karar verdiklerini belirten Khelaşvili, yaklaşık 2 yıl önce otostop yoluyla ilk yurt dışı yolculuklarını Türkiye'ye yaptıklarını, söz konusu yolculukla da unutulmaz bir tecrübe kazandıklarını ifade etti.
Khelaşvili, "Evliliğimizin 4. yıl dönümünü özel bir şekilde kutlamak istiyorduk. Değişik bir adım atmaya karar verdik ve yurt dışında ilk kez otostopla kendimizi çok mutlu hissedeceğimiz bir ülke olan Türkiye'ye gittik." ifadelerini kullandı. - "Türk halkının misafirperverliği unutulmaz"Otostopla Ankara'ya ulaşmalarının ardından İstanbul'a doğru belli bir mesafeyi kamyonla geçtiklerini söyleyen Khelaşvili, "İlk Türk sürücü dilimizi anlayamadı. Onun telefonundan Google'dan çeviriyle, bir şekilde anladık birbirimizi. Sürücü yol üzerinde bir otoparkta aracı durdurdu ve eşinin evden gönderdiği yemeklerle bize kahvaltı sofrasını açtı." dedi.
Khelaşvili, Türkiye'deki her sürücünün onların gideceği yere yakın olması için yollarını bile uzattığını anlattı. - "Türk sürücüler bize para yardımı teklif etti"Sekhniaşvili de otostopla birçok yeri gezdiklerini ama sadece Türkiye'de para yardımı teklifi aldıklarını kaydederek, "Bizim geçmişimizde olmayan ve bizi en çok şaşırtan şey, Türkiye'de tüm sürücülerin bizim otostopla gezdiğimizi görünce bize para yardımında bulunmasıydı. Hatta evlerine bile davet ediyorlardı." diye konuştu.
Türkiye'de yolda karşılaşan bazı sürücülerin onları kendi yaşadıkları kentlerde gezdirdiklerini belirten Khelaşvili, "Bu, unutulmaz bir yolculuktu." değerlendirmesinde bulundu. - "Herkesi Türkiye'ye yolculuk yapmaya çağırıyoruz"Tüm seyahatseverlere Türkiye'ye otostopla yolculuk yapma çağrısında bulunan Sekhniaşvili, "Türk halkının misafirperverliğinden dolayı Türkiye turu hem hayatımızda hem de yolculuk geçmişimizde çok özel bir yer alıyor. Herkese Türkiye'ye otostopla yolculuk yapmasını tavsiye ederiz." dedi.

Sosyal Medya İsaf Muhabir Yurt Dışı Aria 

26 Ocak 2019 Cumartesi günü yayınlandı