Oto hırsızlarına “Sembol-2” operasyonu havadan görüntülendi

havadan görüntüler
Adli Kontrol Çalıntı Araç Suç Örgütü Çalıntı Otomobil Oto Hırsızları 

-Ele geçirilen çalıntı otomobillerden görüntü

( ANKARA ) ANKARA

- Ankara’da oto hırsızlarına yönelik gerçekleştirilen operasyon neticesinde, çok sayıda çalıntı otomobil sahibine teslim edilirken, çete liderinin de arasında bulunduğu 2 kişi tutuklandı. Geçtiğimiz yıl içerisinde Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince birincisi gerçekleştirilen, 25 çalıntı aracın ele geçirilip, çok sayıda şahsın gözaltına alındığı operasyonun devamı gerçekleştirildi.
Aynı koparanda yaklaşık 1 yıldır devam eden çalışmalarda; kendilerini “Sembol Grubu” olarak piyasada isimlendiren suç şebekesinin faaliyetleri konusunda çalışmalar devam ettirildi. Çalınan ve kimlik bilgileri değiştirilerek Change yapılan 23 değişik marka ve modelde araç ele geçirildi. Şahısların özellikle tespitini güçleştirmek amacıyla Türkiye’nin birçok iline sattığı araçlar sahiplerine teslim amacıyla Ankara’ya getirildi.
Liderliğini Gökhan Y.’nin yaptığı suç örgütünde, Yasin Y. ve İbrahim A. tutuklanarak cezaevine gönderildi, 4 şüpheli adli kontrol kaydıyla serbest kaldı, 1 şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Şifreli mesaj dili geliştirdiler Şahısların polis takibine takılmamak amacıyla WhatsApp yazışma programı ile haberleştikleri kaydedildi. Özellikle çalıntı araç plakalarını şehrin değişik bölgelerindeki çöp kutularına kırarak attıkları anlaşılan şahısların, Change yapılacak araca “Makas”, Change yapılmış araçlara da “Kumaş” (Kumaş hazır mı şeklinde ) dedikleri de anlaşıldı.
23 Temmuz 2018 Pazartesi günü yayınlandı