Osmanlı'dan miras lezzetler bayrama hazırlanıyor - EDİRNE
Bayram sofralarının tarihi lezzetlerle tatlandığını belirten Meriç, " Edirne li şekerlemeciler olarak tatlı bir yoğunluk yaşıyoruz. Mesaimizi iki katına çıkardık. Biz el üretimi yaptığımızdan dolayı yoğun bir çalışma içindeyiz." dedi.
Osmanlı'dan miras lezzetleri bayram sofraları için hazırladıklarını anlatan Meriç, şunları kaydetti:"Hummalı bir çalışma içindeyiz. Osmanlı'dan günümüze gelen tatları imal ediyoruz. Kurban Bayramı'na en özel tatlımız 'Alüyyül ala' lokumu. Muhteşem bir tat. Antep fıstığı, fındık ve safrandan yaptığımız bir lokum. Bunun yanında geleneksel olarak yaptığımız badem ezmesi, Kavala kurabiyesi ve lokum çeşitlerimiz var. Aynı zamanda şekersiz olarak yaptığımız badem ve fındık ezmeleri var. Bunlara da yoğun bir talep var. Gelen bu talebi karşılamak için yoğun şekilde çalışıyoruz. Her sene olduğu gibi bu sene de büyük bir talep var. Çünkü el emeği göz nuru üretim var. İnsanlar bundan dolayı bu tatlara ilgi gösteriyor." - "Bayram dolayısıyla üretimimiz arttı"Şekerlemeci Kemal Kılıç da bayrama doğru satışlarda artış yaşandığını belirtti.
Bayramın şekercilerin işlerini yoğunlaştırdığını dile getiren Kılıç, "Bayram içinse mesaimiz devam ediyor. Bayramın yaklaşmasıyla bizim de üretimimiz artışa geçti. Edirne 'nin tarihi lezzetleri bayramın en güzel şekilde geçmesi için hazırlanıyor. Vatandaşlar, bayram ziyaretlerinde misafirlerine ikram etmek ve hediye olarak götürmek için geleneksel tatları tercih ediyor. İşlerden çok memnunuz. Tatlı bir satış dönemi yaşıyoruz." diye konuştu.
Alışveriş İsaf El Emeği Göz Nuru İmalathane
13 Ağustos 2018 Pazartesi günü yayınlandı















