Orhan Boran Son Yolculuğuna Uğrulandı

Hayatını kaybeden ünlü televizyoncu Orhan Boran, bugün son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine katılan Boran ' ın ailesi, arkadaşları ve sevenleri gözyaşlarına boğuldu.
Saba Tümer Avni Mutlu Erkan Yolaç İbrahim Tatlıses Cenaze 

2 yıldır kemik iliği hastalığıyla mücadele eden, 84 yaşında hayata veda eden ünlü televizyoncu Orhan Boran için Erenköy Galip Paşa Camii ' nde öğle namazı ardından cenaze töreni düzenlendi.

Cenaze namazına eşi Güler Boran, oğlu Burak Boran, kızı Arzu Akman Sanat, sunucu Erkan Yolaç, Halit Kıvanç, Sezen Cumhur Önal, Müjdat Gezen, Behzat Uygur, CHP Milletvekilleri Süleyman Çelebi ve Akif Hamza Çebi, Erol Evgin, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Saba Tümer ve çok sayıda seveni katıldı. İbrahim Tatlıses, Ali Kırca ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu cenazeye çelenk gönderdi.

Sezen Cumhur Önal Boran'ın tüm sunucuların ustası olduğunu belirterek, ' Türkçe sevdalısı bir insandı. Hayatımızı güzelleştirdi. Eğlence kültürümüzün edepli olduğu günlerden gelme bir büyük ustaydı. Çok özel bir insandı. Anlattıkları dinlenirdi ' dedi.

Sanatçı Erol Evgin ise Orhan Boran'ın sesi ve tertemiz türkçesi ile eşsiz bir insan olduğunu belirterek, ' Türkiye'ye ilk kez stand up dediğimiz tarzı getiren adamdı. Ben ilk izlediğimde şaşırmıştım. Bir insan sahneye çıkıyor, şarkı söylemeden dans etmeden sadece konuşarak insanları mutlu ediyor. Çok özel bir insan, sahneye beyfendiliği getiren bir insandı. Hocamızdı. Nurlar içinde olsun ' diye konuştu.

Ünlü sunucu Halit Kıvanç ' Orhan gülmeden güldürürdü. Suratını asmış gibi yapardı birden bir espiri yaaprdı yıkılırdı salon ' derken, Erkan Yolaç ise, ' Yarım saat sahnede fıkrada anlatırdı. O fıkralır hepsi birbirine o kadar güzel leyim olurdu ki o leyimi göremezdiniz. Orhan Boran Türkiye'de gelmiş geçmiş bu işi yaptığını sanan herkesin üstünde tepede zirvede bir ustaydı ' ifadelerini kullandı.

Ünlü televizyoncunun eşi Güler Boran ve Saba Tümer cenazenin başında duygusal anlar yaşadı. Milli takımın amigosu Birol ise cenazeye Türk bayrağı örttü. Kılınan cenaze namazı ardından helallik alındı. Boran ' ınr cenazesi toprağa verilmek üzere Zincirlikuyu Mezarlığı ' nda götürüldü.
Saba Tümer Hakkında
Özel İzmir Fatih Lisesi'nden mezun olduktan sonra ikinci tercihi olan Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümünü kazandı. Üniversitede okurken akrabası Nuri Çolakoğlu, Show TV'yi kurmakla meşguldü ve kendisine asistanlık teklif etti fakat Saba Tümer, bu teklifi annesinin izin vermeyişi sebebiyle reddetmek zorunda kaldı. Bitirdikten sonra 6 ay Sky TV'de çalıştı ve diksiyon dersleri aldı. Annesinin vefatı üzerine derslere bir süre ara...
devamı
İbrahim Tatlıses Hakkında
Adanalı bir sinemacının, inşaatta sesini duymasıyla birlikte önce Adana'da ardından Ankara'da çeşitli gazinolarda sahneye çıktı. 1975 yılında çıkardığı "Ayağında Kundura" adlı plakla tüm Türkiye'ye sesini duyurdu. Ardından "Sabuha", "Dom Dom Kurşunu", "Bir Mumdur" gibi türküleriyle ününü pekiştirdi. "Allah Allah", "Kara Zindan", "İnsanlar" ve "Fosforlu Cevriyem" gibi albümleri büyük ilgi gördü. "Allahım Neydi Günahım", "Yakamoz", "Yol Ver Dağlar...
devamı
27 Mayıs 2012 Pazar günü yayınlandı