Okullarda karne heyecanı - GAZİANTEP

- Şahinbey ilçesindeki Kıbrıs Ortaokulu'nda düzenlenen tören - Gaziantep Valisi Davut Gül'ün öğrencilerle sohbet etmesi - Karnelerin dağıtımı - Gaziantep Valisi Davut Gül'ün konuşması - İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete'nin konuşmasıOkullarda karne heyecanıGAZİANTEP (AA) Gaziantep 'te 591 bin 835 öğrenciye karneleri dağıtıldı.Vali Davut Gül, Şahinbey ilçesindeki Kıbrıs İlkokulu ve Ortaokulunu ziyaret ederek, öğrencilere karnelerini verdi.Gül, yaptığı açıklamada, öğrencilerin heyecanına ortak olduklarını söyledi.

Gaziantep 'te 31 bin 500 öğretmenin görev yaptığını, 1236 okulda yaklaşık 592 bin öğrencinin eğitim öğretim gördüğünü ifade eden Gül, "Bu karneler sadece öğrencilerin değil, aynı zamanda velilerimizin karnesi. Bu karnelerdeki not hangi puan olursa olsun, bu öğrencinin çok başarılı ya da başarısız olduğu anlamına gelmiyor. Asıl başarı, ailesindeki ve sosyal hayatındaki ilişkiler, öz güveninin oluşması, kendi ayakları üzerinde durabilmesidir." diye konuştu.
İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete de karnelerin özellikle ikinci bölümünü önemsediklerini ifade ederek, "Velilerimizden ricamız, davranışlar kısmını hep birlikte değerlendirmeleridir. Notlar bir şekilde düzeltilebiliyor. Bizim temel olarak, özellikle okul öncesi ve ilkokulda kazandırılmasına çalıştığımız en önemli hasletler, öğrencilerimizin davranışları." ifadelerini kullandı.
Öğretmen Kullar Öğrenciler Sosyal Hayat Karne Heyecanı 

18 Ocak 2019 Cuma günü yayınlandı