Öğrenciler Afrin yazdı

Okul bahçesinde öğrenciler tarafından Afrin yazılması detay
Şehit Öğretmenler Öğretmen Öğrenciler Okul Bahçesi 

-Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Dicle Caf'ın konuşması
-Iğdır Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ali Bekehan'ın konuşması
-Iğdır Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmenlerinden İbrahim Güneş'in konuşması
-Okul içinden ve dışından detay

( IĞDIR ) IĞDIR

- Iğdır Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmenleri, öğrencileriyle birlikte hazırladıkları Afrin koreografisiyle Zeytin Dalı Harekatı’na destek verdi. Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde görevli 15 öğretmen 150 öğrencisiyle birlikte, Zeytin Dalı Harekatı’na destek vermek amacıyla bedenleriyle okul bahçesine Afrin yazdı. Öğrenciler yağan yağmura rağmen okul bahçesinde Türk bayrağı açarak, harekatta görevli Mehmetçiğe moral ve destek olmak için bedenleriyle Afrin yazdı. Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Dicle Caf, bu etkinliği yapmalarında ki amacın askerlere manevi anlamda destek vermek olduğunu söyledi.

Caf, “Okul müdürü ve öğretmenlerimizin desteğiyle bu etkinliği yaptık. İnşallah askerlerimizde bunu beğenir. Onlara destek olduğumuzu ve yanlarında olduğumuzu bildirmek için bu etkinliği yaptık. Bütün askerlerimize gerçekten çok teşekkür ediyor ve minnettarız. Allah hepsinin yar ve yardımcısı oldun” dedi.
Iğdır Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ali Bekehan ise, “Türkiye geneli bütün İmam Hatip Liseleri Mehmetçiğin yanında olduğunu göstermek için bu tür faaliyetlerde bulunuyor. Bizde diğer okullar gibi Mehmetçiğin yanında olduğumuzu göstermek için bu etkinliği yaptık. İnşallah başarılı olmuşuzdur” şeklinde konuştu.
Iğdır Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmenlerinden İbrahim Güneş, bilinç oluşturmak için bu faaliyeti yaptıklarını belirtti.
Güneş, “Türk Silahlı Kuvvetleri 53 gündür harekatta. Bu harekat sadece bir bölgeye veya bir millete ithaf edilemiyor. Bu harekat Ülke, Devlet ve milletimizin harekatıdır. Bu harekat bir yer almak için değil orada ki masumların kurtarılması içindir. Devletimiz Müslümanlara yardım etmek için oraya gitti. Orada kurtarılan masumlar Mehmetçiğe yakarışlarda bulunarak, Allah sizi bağışlasın ve korusun diyor. Kurtarılan bir kadın, ben 5 yıldır sizi bekliyorum diyor. Bizde öğrencilerimizde bir bilinç oluşturmak, şehitlerimizin ve bu vatanın değerini öğretebilmek için bu faaliyeti gerçekleştirdik. Öğrencilerimizle birlikte okul bahçesinde Allah sizi korusun pankartı ve Türk Bayrağımızı açtıktan sonra Mehmetçiklerimiz için harekatın olduğu yerin adını yazdık. Afrin yazmamızda ki amaç, bütün masumları kurtarmak ve Mehmetçiğimizin yanında olduğumuzu göstermek için bir mesaj yolladık. Okul yönetiminin desteğiyle Afrin şehitleri duvarı ve Mehmetçiğe mektup kutusu yaptık. İsteyen öğrenci Mehmetçiklere mektup yazacak ve biz bu mektupları Afrin’deki Mehmetçiklerimize moral olsun diye yollayacağız” ifadelerini kullandı.
13 Mart 2018 Salı günü yayınlandı