Nihat Doğan Sünnet Şöleninde Şehitleri Unutmadı

Osmaniye Valiliği tarafından geleneksel olarak düzenlenen Sünnet Şöleni ' nin bu sene dördüncüsü gerçekleştirildi. Sanatçı Nihat Doğan ' ın da katıldığı şölende 80 çocuk erkekliğe ilk adımını attı. Afyonkarahisar ' da 25 askerin şehit olması nedeniyle Nihat Doğan konseri iptal edildi. Ancak, sünnet törenine katılan ve çocuklara kirvelik yapan Nihat Doğan, terörü lanetledi.
Afyonkarahisar Sünnet Şöleni Selimiye Selimiye Camii Celalettin Cerrah 


Cumhuriyet Meydanı ' nda çoğunluğu fakir ve muhtaç durumdaki ailelerin çocuklarından oluşan 80 çocuk için düzenlenen sünnet şöleni Selimiye Camii İmam hatibi Mümin Poyraz'ın okuduğu Kur'an-ı Kerim ile başladı. Törende konuşan Nihat Doğan, Vali Celalettin Cerrah ' ın daveti üzerine severek Osmaniye ' ye geldiğini ancak acı olay nedeniyle konserin iptal edildiğini söyledi. Yaptığı konuşmada anne ve babalara seslenen Doğan, “Yalvarırım çocuklarınıza vatan sevgisini, bayrak sevgisini, din sevgisini, ezan sevgisini aşılayın. Çünkü bu ülkenin bayrağını seven, devletini seven, milletini seven, ecdadını seven nesillere ihtiyacı var” dedi.

Valisi Celalettin Cerrah ise sünnet merasimlerinin anne ve babalar için erkek evlatlarının ilk mürüvvetini gördüğü, mutlu oldukları günlerden biri olduğunu belirterek, ' Bugün ben de Osmaniyelilerle bu mutluluklarını paylaşmaktan çok büyük bir haz duyuyorum. Bu sene dördüncüsünü düzenlediğimiz sünnet şöleni geleneğimiz, inşallah bundan sonraki yıllarda da devam edecektir ' diye konuştu. Sünnet töreni ile ilgili coşkulu bir program hazırlandığını ancak şehitlerimiz nedeniyle eğlence kısmını iptal ettiklerini belirten Cerrah, “Bugün burada çok büyük bir sünnet şöleni yapacaktık. Nihat Doğan kardeşim bizleri türküleriyle coşturacak, Osmaniyelilere çok güzel bir gece yaşatacaktı. Ancak biliyorsunuz Afyonkarahisar ' da meydana gelen olayda 25 tane canımız, ciğerimiz, askerimiz şehit oldu. O şehit ailelerimiz ağlarken, bizim burada sevinmemiz, bizim burada coşmamız mümkün değil. Çünkü Türk milleti sevinci, tasayı, üzüntüyü hep birlikte yaşar. Bu nedenle konserimizi iptal ettik. Ben şehitlerimize yüce rabbimden rahmet diliyorum. Ailelerine başsağlığı diliyorum, Allah sabırlar versin” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından sünnet için hazırlanan çadırlarda, 80 çocuk sırasıyla sünnet olarak erkekliğe ilk adımlarını attı. Bu arada çok sayıda çocuk sünnet olurken gözyaşlarına hakim olamadı. Ağlayan çocukları anne ve babaları teselli etti. Vali Cerrah ve sanatçı Nihat Doğan da sünnet olan çocukları tek tek ziyaret ederek, çeşitli hediyeler verdi ve ailelerine de geçmiş olsun dileklerini iletti. Diğer yandan birçok Osmaniyeli büyük ilgi gösterdikleri sanatçı Nihat Doğan ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
9 Eylül 2012 Pazar günü yayınlandı