Nevruz Ateşini Selahattin Demirtaş Yaktı

Nevruz Ateşini Selahattin Demirtaş Yaktı... Kazlıçeşme'de devam eden Nevruz kutlamalarında ateşi, BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş yaktı. İstanbul'daki nevruz şenliğine 100 bin kişi katıldı. Kalabalığa seslenen Demirtaş ' Keşke bu günleri daha önce görseydik ' dedi.
Selahattin Demirtaş İmralı Adası Nevruz Sebahat Tuncel İktidar 


Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından Zeytinburnu Kazlıçeşme Meydanı'nda düzenlenen Nevruz kutlamaları, Nevruz ateşinin yakılmasıyla devam ediyor. Nevruz ateşi yakılmadan önce sahneye BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP Milletvekili Sebahat Tuncel ve Sırrı Süreyya Önder çıktı. Selahattin Demirtaş Nevruz ateşini yakmasının ardından, kutlamalar tam anlamıyla başladı. Soğuk havaya rağmen meydanı dolduran binlerce vatandaş, söylenen şarkılar eşliğinde eğlenmeye devam ediyor.

ÖCALAN'IN MESAJINI OKUDU
Alana saat 11.30'da gelen BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Sırrı Süreyya Önder ve Sebahat Tuncel kürsünün önüne kurulan iki ayrı Nevruz ateşini birlikte yaktı. Türkçe ve Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekip eğlenen katılımcılar, ellerinde barış mesajı içeren pankartlarla barış sloganları attı. Kürsüye ilk çıkan BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Kürtçe ve Türkçe yaptığı kısa konuşmasında İmralı'da tutuklu bulunan Öcalan'ın ' Barışımız kutlu olsun. Artık ne eskisi gibi savaşacağız, ne de eskisi gibi yaşayacağız ' şeklindeki mesajını iletti.

'SEÇİM DEĞİL BARIŞ İTTİFAKI'
BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ise, ' Keşke bu günlere çok daha önce gelseydik. On binlerce gencimizi yaşamını yitirmeden müzakere ederek çözüme ulaşsaydık ' dedi. Demirtaş şöyle konuştu: ' Çözüm nasıl olacak diyenlere, işte Kazlıçeşme Meydanı'nda bütün ezilenler el ele vermişler. Bütün ötekiler, işte yüz binler, çözümün fotoğrafı budur. Bu alanda, Türküyle Kürdüyle, Lazıyla, emekçisiyle, genciyle yan yana yaşamaktır çözüm. Bizler bu zamana kadar verdiğimiz bütün mesajlarda, Kürt sorunu, konuşarak çözülür dedik. '

İmralı'da tutuklu bulunan Öcalan, PKK ve BDP arasındaki görüşmelerden bir kesimin rahatsız olduğunu savunan Demirtaş, ' Bazıları Kandil'i dümdüz edelim diyor. Yaptığı çözüme bakar mısın? Sen siyasetçi misin, dozer operatörü müsün? Bu halkın evlatları ölmek ve öldürmek istemiyor. Bunu hâlâ anlamadınız mı? Bizler BDP olarak, hükümetin müzakereye dair attığı adımları destekliyoruz. Biz AKP ile seçim iş birliği yapmıyoruz. İktidar partisine karşı, her türlü demokratik muhalefet hakkımızı kullanmaya devam ederiz. Ama barış sürecini, gençlerin birbirini öldürmeyeceği bir müzakere masasını da desteklemeye devam edeceğiz ' diye konuştu. Onbinlerce katılımcı konuşmaların ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Selahattin Demirtaş Hakkında
Selahattin Demirtaş 1973 yılında Diyarbakır’da doğdu, ilkokul ve liseyi burada bitirdi. Lise sonrasında 9 Eylül Üniversitesi Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu’nda okumaya hak kazanan Demirtaş, iki yıl okuduğu bu bölümden politik gerekçeler nedeniyle ayrılmak zorunda kaldı. Ardından bir kez daha girdiği üniversite yerleştirme sınavında Ankara Üniversite Hukuk Fakültesi’nde okumaya hak kazandı ve başkente taşındı. Hukuk Fakültesi’nden mez...
devamı
18 Mart 2013 Pazartesi günü yayınlandı