Neşet Ertaş'ın oğlu Hüseyin Ertaş: “Ne yaparsan yap, işini aşk ile yap”

muharrem ertaş'ın evi
Muharrem Ertaş Neşet Ertaş Öğrenciler 

-detay
-öğrenciler detay
-sembolik sazı alan öğrenci konuşma
-sazın verilişi
-neşet ertaş'ın oğlu konuşma

( KIRŞEHİR )- Ertaş’ın sazı, Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisine hediye edildi KIRŞEHİR

- Kırşehir Belediyesi tarafından organize edilen ‘sazımın emaneti’ adlı programda Ahi Evran Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğrencisi Haydar Yasin Ertaş, merhum Neşet Ertaş’ın sembolik sazını aldı. Muharrem Ertaş’ın evinin önünde düzenlenen törene; CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, Belediye Başkanı Selehattin Ekicioğlu, Kırşehir Valisi İbrahim Akın, merhum Neşet Ertaş’ın oğlu Hüseyin Ertaş, sevenleri ve Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri katıldı.
Güzel Sanatlar Fakültesi Öğrencisi Haydar Yasin Ertaş, aldığı sembolik saz sonrası duygularını anlatmakta zorlandığını ve sazı gururla taşıyacağını söyledi.

Öğrencilere, Hüseyin Ertaş, her ne iş yaparlarsa yapsınlar gençlerin işlerini aşkla yapmaları gerektiğini söyledi.

Ertaş, konuşmasında; “Her ne iş, yaparlarsa yapsınlar, ister darbuka çalsınlar, ister yeri süpürsün işini aşk ile yapsın. Hepsi işini aşk ile yapsın. Elinden ne kadar gelir o artık kendi bileceği iştir ama sembolik bir şeydir. Bütün gençlerimiz bu kültürü benimseyen herkese verilmiştir bu saz”dedi.

Neşet Ertaş Hakkında
Neredeyse yarım asra varan bir süreden beri gerçek anlamda gönül telimizi titreten, ruhumuzu ürperten bu esrarlı sesin, sazın ve yorumun arka planında neler ve kimler vardır? Sazı gümbür gümbür ses veren, adeta davula eslik edercesine sazının göğsünde pençesiyle sesler çıkaran, hep samimi ve kendi halinde yüreğinin acılarını ve kendi iç gurbetlerini seslendiren; hiç bir medyatik tutumu olmayan, kalabalıklardan ve şöhretten adeta köşe bucak kaçara...
devamı
25 Eylül 2019 Çarşamba günü yayınlandı