Neşet Ertaş’ın Cenazesi Kırşehir’e Getirildi

İzmir ' de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden halk ozanı Neşet Ertaş ' ın cenazesi kortej eşliğinde Kırşehir ' e getirildi.Hava yolu ile Ankara ' ya getirilen cenaze, kortej eşliğinde Kırşehir ' e getirildi. Kortejde Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, Neşet Ertaş ' ın ailesi ile birlikte Kırşehir ' e geldi. Cenaze hastanedeki personelin bakışları altında Ahi Evran Üniversitesi Kırşehir Eğitim ve Araşktırma Hastanesi ' nin morguna bırakıldı.
Neşet Ertaş 


Neşet Ertaş ' ın cenaze namazı ikindi namazını müteakip Ahi Evran Camii ' nde kılınacak. Cenaze kılınan namaz sonrasında Bağbaşı mahallesi Bağbaşı mezarlığına defnedilecek.
Neşet Ertaş Hakkında
Neredeyse yarım asra varan bir süreden beri gerçek anlamda gönül telimizi titreten, ruhumuzu ürperten bu esrarlı sesin, sazın ve yorumun arka planında neler ve kimler vardır? Sazı gümbür gümbür ses veren, adeta davula eslik edercesine sazının göğsünde pençesiyle sesler çıkaran, hep samimi ve kendi halinde yüreğinin acılarını ve kendi iç gurbetlerini seslendiren; hiç bir medyatik tutumu olmayan, kalabalıklardan ve şöhretten adeta köşe bucak kaçara...
devamı
26 Eylül 2012 Çarşamba günü yayınlandı