Neşet Ertaş’ın Cenazesi Bağbaşı Mezarlığı'na Gömülecek

Türk Halk Müziği'nin usta ismi Neşet Ertaş ' ın Kırşehir ' de düzenlenecek cenaze töreni için Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci basın toplantısı düzenledi.Vatandaşların resmi kaynakların dışında çıkan haberlere itibar etmemesini tavsiye eden Bahçeci, ' Neşet Ertaş ' ı kaybettik. Kendisine yakınlarına Kırşehirlilere ve Türkiye ' ye başsağlığı diliyorum. Neşet Ertaş Kırşehir ' de yetişmiş ama Türkiye ' ye mal olmuş bir insandır. Onu kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Biz Kırşehirliler olarak ustamıza düzenlenecek cenaze törenini onun adına yakışır şekilde gerçekleştirmek istiyoruz. Düzenlenecek tören için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Cenazemiz yarın ikindi namazına müteakip düzenlenecek törenle bağ başı mezarlığına defnedilecek. İl yöneticileri ile görüşerek cenaze töreni için gelecek insanların hem güvenliklerinin hem de Kırşehir ' de töreni katılmalarını sağlamak amacı ile gerekli olan tedbirlerin tamamını aldık. Namazdan sonra yaklaşık iki kilometrelik alan kortej eşliğinde yürüyerek defin işlemi gerçekleşecek. Ahi Evran Camii önünde kurulacak çadırlarla da taziyeler alınacak.” şeklinde konuştu.
Başbakan Muharrem Ertaş Ertuğrul Günay Bağbaşı Neşet Ertaş 


Sağlığında Neşet Ertaş ' ı ziyaret ettiğini söyleyen Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, ”Kırşehir ' i ne kadar sevdiğinden ve özlediğinden bahsetmişti. Bizler de onun ölümünü vuslat olarak nitelendiriyoruz. Hem Kırşehir ' e kavuşması hem de her ismini andığında gözleri dolan babası ile kavuşması olarak görüyoruz. Neşet Ertaş ' ın isteği Muharrem Ertaş ' ın yanına defnedilmekti. Biz Belediye olarak hazırlıklarımızı orada da yaptık. Arzumuz yaşarken önem verdiğimiz ustanın ölümünden sonra da adını yaşatmak olacak. Kırşehirliler olarak anıt mezarını da en kısa süre içerisinde gerçekleştireceğiz. Cenazenin bütün aşamaları ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yakından ilgileniyor. Kültür Bakanımız Ertuğrul Günay hem bizimle hem de valiliğimiz ile sürekli diyalog halinde son görevimizi en iyi şekilde yapacağız.” şeklinde konuştu.

Kırşehir Valiliği'nden yapılan resmi açıklamaya da, “Türk Halk Müziği ' nin büyük üstadı, değerli hemşerimiz Neşet Ertaş ' ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Merhumun naaşı Kırşehir ' de Ahi Evran Camiinde ikindi namazına müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından Bağbaşı Mezarlığında toprağa verilecektir.” denildi.

Neşet Ertaş Hakkında
Neredeyse yarım asra varan bir süreden beri gerçek anlamda gönül telimizi titreten, ruhumuzu ürperten bu esrarlı sesin, sazın ve yorumun arka planında neler ve kimler vardır? Sazı gümbür gümbür ses veren, adeta davula eslik edercesine sazının göğsünde pençesiyle sesler çıkaran, hep samimi ve kendi halinde yüreğinin acılarını ve kendi iç gurbetlerini seslendiren; hiç bir medyatik tutumu olmayan, kalabalıklardan ve şöhretten adeta köşe bucak kaçara...
devamı
26 Eylül 2012 Çarşamba günü yayınlandı