Nagehan Alçı'dan kemalistleri kızdıracak açıklama

A Haber ekranlarında yayınlanan Birlikte Bakalım programında Osmanlıca'nın liselerde zorunlu öğretilmesinin tavsiye edilmesi ile başlayan tartışma masaya yatırıldı.
A Haber Osmanlıca Nagehan Alçı 


' BİLMEKTEN KORKMAK KEMALİSTLERE ÖZGÜ '
Osmanlıca ' ya gelen tepkilerden hazırlanan VTR ardından konuşan Milliyet yazarı Nagehan Alçı, “Bilmekten korkmak bu çağda bir tek Türkiye ' deki Kemalistlere özgü bir şey. Cehaleti ilericilik zannetmek, bilmeyerek batılı olduğunu kanıtlamaya çalışmak. Bunlar tamamen batıcılıktır. Bunu dünyanın hiçbir yerinde kimse ciddiye almadı. Tamamen komik duruma düştüler.” dedi.

' BU NASIL BİR AYIPTIR '
Türkiye ' de batı dillerini öğrenmenin son derece kolay Arapça öğrenmenin ise zor olduğunu anlatan Alçı, “Bu nasıl bir ayıptır. Siz karanlığı aydınlanma çağı ile birleştirmeye çalışarak son derece arkaik düşünceleri ilerici olarak pazarlamaya çalıştınız. Ben bunun tutar tarafının olmadığını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
Nagehan Alçı Hakkında
Hürriyet'in dış haberler servisinde staj yaparak gazetecilik kariyerine başladı. Daha sonra 32. Gün'de ve Avusturya'daki bir televizyon kanalında stajlarını sürdürdü. Alçı, Show TV dış haberler departmanında çalıştıktan sonra Akşam gazetesine geçti. Alçı Akşam gazetesinde köşe yazarlığı yapıyor. Aralık 2010'da köşe yazarı Rasim Ozan Kütahyalı ile evlendi. Nagehan Alçı, aynı zamanda Beyaz Tv'de gündeme ilişkin konuları değerlendiriyor. ...
devamı
11 Aralık 2014 Perşembe günü yayınlandı