Muş’ta İsrail’in haksız işgaline tepki konvoyu

Drone ile araç konvoyundan genel ve yakın detaylar
Karayolları Farkındalık Araç Konvoyu Harekete Geç Yalnız Değilsin 

-memur-sen il başkanı mahir barışan Röportaj

( MUŞ -DRONE) MUŞ

- Muş’ta Memur-Sen öncülüğünde AGD ve İHH tarafından İsrail’in haksız işgaline karşı araçlarla tepki konvoyu oluşturuldu.İsrail’in Filistin halkına karşı sürdürdüğü zulüm Muş’ta protesto edilmeye devam ediyor. İstasyon Caddesi Tren Garı önünde konvoy oluşturan STK’lar ve vatandaşlar, yüzlerce araca Filistin bayrağı asarak, şehir merkezinde kortej yaptı. Tren garından başlatılan konvoy, belediye meydanı ve ardından karayollarına kadar sürdürüldü. Kortejin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Memur-Sen İl Başkanı Mahir Barışan, Mescid-i Aksa’ya yapılan saldırıyla ilgili bugün ikinci kez etkinlik düzenlediklerini söyledi.

“Hüznümüz büyük, mahzunluyuz ama öfkemizde o kadar büyüktür”“Gaspçı İsrail’in, terörist İsrail devletinin Gazze’ye olan saldırısını telin etmek için, tekrar bir duyarlılık oluşturmak için, farkındalık oluşturmak için yine bugün Muş olarak buradayız” diyen Başkan Barışan, “Belki durduramayabiliriz ama uyandırabiliriz. Eylemimizle, söylemimizle bir şeyleri harekete geçirebiliriz. Burada yaptığımız bir eylem eminim ki oradaki kardeşlerimize çok büyük bir moral olacaktır. Dolayısıyla biz onların moral motivasyonunu artırmak, ‘siz yalnız değilsiniz, biz her zaman sizinle beraberiz’ demek için bugün buradayız.” dedi.
“Kudüs ümmetin sorunudur, aynı zaman da insanlığında sorunudur”Bu eylemin hem Filistin halkına hem Kudüs’e hem dünya Müslümanlarına hem de tüm insanlığa bir mesaj olduğunu vurgulayan Barışan, konuşmasını şöyle sürdürdü:“Kudüs ümmetin sorunudur, aynı zaman da insanlığında sorunudur. Dolayısıyla oradaki bir zulüm bütün insanlığı etkilemektedir. Dünya sessiz, Birleşmiş Milletler bu konuda kulaklarını kapatmış, sağır. Bizim İslam ülkelerinin teşkilatları bu konuda yeterli caydırıcılığa sahip değiller. Bugün insanlık sınıfta kalmış, 50 yıldır insanlık sınıfta kalmış. Öz yurdunda Filistinli kardeşlerimiz mülteci konumuna düşmüşler.”
Yalnız Değilsin Hakkında
Nerede bir gözyaşı, nerede kanayan bir yara, nerede derdine derman arayan varsa işte orada ‘Yalnız Değilsin’ var… Duygu Çuhadar’ın sunduğu, televizyon programcılığında usta bir ekip tarafından hazırlanan ‘Yalnız Değilsin’, hafta içi her gün 12:30'da Beyaz TV'de... Sizler de her konuda çekinmeden ‘Yalnız Değilsin’ ekibine 0 212 333 33 83 – 84-85-86 telefonlarından ulaşabilirsiniz. Ayrıca 0549 813 34 32 numaralı Whatsapp ihbar hattına her konudaki...
devamı
20 Mayıs 2021 Perşembe günü yayınlandı