MUŞ - İsrail'in Mescid-i Aksa'ya ve Filistinlilere yönelik saldırıları protesto edildi

- Konvoyun şehir turu atması - Memur - sen il başkanı Mahir Barışan'ın açıklamalarıİsrail'in Mescid - i Aksa'ya ve Filistinlilere yönelik saldırıları Muş 'ta protesto edildiMUŞ (AA) - Muş 'ta Memur - Sen İl Temsilciliği öncülüğünde bir araya gelen sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar, araçlarla oluşturdukları konvoyla İsrail'in Gazze ve Mescid - i Aksa'ya yönelik saldırılarını protesto etti.İstasyon Caddesi'ndeki Tren Garı önünde bir araya gelen vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Türk ve Filistin bayrakları astıkları araçlar ile şehir merkezinde tur attı.Memur - Sen İl Başkanı Mahir Barışan, gazetecilere, Mescid - i Aksa’ya yapılan saldırılara tepki göstermek için ikinci kez etkinlik düzenlediklerini söyledi.

İsrail'in saldırılarına yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla bir araya geldiklerini belirten Barışan, şu ifadeleri kullandı:"Belki durduramayabiliriz ama uyandırabiliriz. Eylemimizle, söylemimizle bir şeyleri harekete geçirebiliriz. Burada yaptığımız bir eylem eminim ki oradaki kardeşlerimize çok büyük bir moral olacaktır. Dolayısıyla biz onların moral motivasyonunu artırmak, ‘siz yalnız değilsiniz, biz her zaman sizinle beraberiz’ demek için bugün buradayız. Kudüs ümmetin sorunudur, aynı zaman da insanlığında sorunudur. Dolayısıyla oradaki bir zulüm bütün insanlığı etkilemektedir. Dünya sessiz, Birleşmiş Milletler bu konuda kulaklarını kapatmış, sağır. Bugün insanlık sınıfta kalmış, 50 yıldır insanlık sınıfta kalmış. Öz yurdunda Filistinli kardeşlerimiz mülteci konumuna düşmüşler."
Farkındalık Sivil Toplum Harekete Geç Saldırı Yalnız Değilsin 

Yalnız Değilsin Hakkında
Nerede bir gözyaşı, nerede kanayan bir yara, nerede derdine derman arayan varsa işte orada ‘Yalnız Değilsin’ var… Duygu Çuhadar’ın sunduğu, televizyon programcılığında usta bir ekip tarafından hazırlanan ‘Yalnız Değilsin’, hafta içi her gün 12:30'da Beyaz TV'de... Sizler de her konuda çekinmeden ‘Yalnız Değilsin’ ekibine 0 212 333 33 83 – 84-85-86 telefonlarından ulaşabilirsiniz. Ayrıca 0549 813 34 32 numaralı Whatsapp ihbar hattına her konudaki...
devamı
20 Mayıs 2021 Perşembe günü yayınlandı