Mülteci Teknesinde 24 Cesede Ulaşıldı

İzmir ' in Menderes ilçesi Ahmetbeyli köyü Baradan Koyu ' nda kayalıklara çarparak 7 metre derinliğe gömülen mülteci teknesinde 48 kişi sağ olarak kurtarılırken 24 mültecinin de cesedine ulaşıldı. Ekipler bölgede arama-kurtarma çalışmalarına devam ediyor.
Adli Tıp Yunanistan İzmir Adli Tıp Kurumu Adnan Menderes Adli Tıp Kurumu 


Edinilen bilgilere göre, sabaha karşı Ahmetbeyli köyü Baradan Koyu ' nda denizden yaklaşık 40 metre açıkta kayalıklara çarparak batan mülteci teknesinde yapılan arama kurtarma çalışmalarında 48 kişi sağ olarak kurtarıldı 24 mültecinin de cesedine ulaştığı bilgisi edinildi. Çok sayıda kadın ve çocukların da bulunduğu teknede mültecilerin kıyıdan tekneye binerek Sisam Adası üzerinden Yunanistan ' a giriş yapmak istedikleri öğrenildi.

Çok sayıda ekibin çalışmalarını sürdürdüğü olay yerinde yapılan kimlik tespitinde 33 Suriyeli, 12 Filistinli, 1 Iraklı ve 1 ' i organizatör 1 ' i gemi kaptanı olmak üzere 2 Türk toplam 48 kşinin sağ olarak kurtarıldığı 24 mültecinin ise cesedine ulaşıldığı öğrenildi. Ekiplerin ulaştıkları cesetlerin İzmir Adli Tıp Kurumu ' na gönderileceği belirtilirken, olay yerindeki arama - kurtarma çalışmaları devam ediyor.
6 Eylül 2012 Perşembe günü yayınlandı