'Motorize Temizlik Denetim Timi' iş başında - İSTANBUL

"Motorize Temizlik Denetim Timi" iş başında - İSTANBUL - Ekiplerden görüntüler - Motorize ekipte yer alan temizlik işçisi Mustafa Aktaş ile röportaj - Temizlik İşleri Müdürlüğü sorumlusu Lokman Koç ile röportaj"Motorize Temizlik Denetim Timi" iş başında - Beyoğlu Belediyesi'nce, ilçede temizlik denetimini yapmak ve işleri hızlandırmak amacıyla kurulan 7 kişilik motorize ekip, 07.00 - 17.00 saatlerinde tüm mahalle, cadde ve sokakları dolaşarak, çöplerin kaldırılmasını ve temizliğin suratlı bir şekilde yapılmasını sağlıyorİSTANBUL (AA) - ADEM DEMİR - HİKMET FARUK BAŞER - Beyoğlu Belediyesi, cadde ve sokaklardaki çöplerin hızlı şekilde toplanması ve temizliğin zamanında gerçekleştirilmesini sağlamak amacıyla "Motorize Temizlik Denetim Ekibi" kurdu.Yedi kişiden oluşan ekip, motosikletin sağladığı hız avantajıyla sabah erken saatlerden itibaren sorumlu oldukları bölgede denetim yapıp, belediyenin temizlik işleri müdürlüğünü bilgilendirerek çalışmaların hızlandırılmasını ve sürekliliğini sağlıyor.Sorumlu oldukları bölgelerde saat 07.00'dan itibaren denetime çıkan ekip, temizlik personelinin cadde ve sokaklarda yaptığı günlük çalışmaları takip ederek denetliyor.Motorize denetim ekibi, sahada edindikleri bilgileri ve gördükleri aksaklıkları anında merkezlerine bildiriyor. Merkeze aktarılan bilgiler doğrultusunda ihtiyaç duyulan bölgeye temizlik araçları yönlendirilerek sorun hemen çözüme kavuşturuluyor. - Temiz bir çevre içinBunun dışında zamansız ve düzensiz şekilde çıkarılan çöp, moloz, eski eşya ve diğer atıklar da motorize ekip tarafından takip ediliyor, kurallara uymayan vatandaşlar uyarılıyor. TUyarılara rağmen atıklarını kaldırmayan ve benzer şekilde davranmaya devam edenler hakkında ise tutanak tutularak müdürlüğe iletiliyor. Böylelikle ilçede yapılan tüm temizlik çalışmaları kolayca takip edilerek vatandaşlara daha temiz bir çevre sunuluyor. - "Caddelerimizin daha temiz olmasını sağlamaya çalışıyoruz"Motorize ekipte yer alan temizlik işçisi Mustafa Aktaş, Beyoğlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde çevre temizlik kontrolü ve denetimi yaptıklarını söyledi.

Beyoğlu'nun ara, dar ve girilmesi güç tüm sokaklarını motosikletleriyle dolaşarak, çöp alımı, yerlerin süpürülmesi, yıkanması, atık eşya ve moloz alımlarını denetlediklerini belirten Aktaş, "Saat 07.00 ile 17.00 arasında görevlendirildiğimiz tüm noktaları denetleyerek mahalle, cadde ve sokaklarımızın daha temiz ve bakımlı olmasını sağlamaya çalışıyoruz." dedi.
Aktaş, şikayetlere hızlı cevap verdikleri için vatandaşların kendilerine çok olumlu yaklaştığını dile getirerek, "Sürekli olarak bölgelerimizde dolaşıyoruz. Her arkadaşın sorumlu olduğu noktaları var. Buradaki aksaklıkları merkeze bildiriyoruz ve merkezdeki görevlilerin hızlıca müdahalede bulunarak gerekli çöplerin alınmasını ve temizliğin yapılmasını sağlıyoruz." diye konuştu.
- "Vatandaşta memnuniyet oluşturuyor"Bademlik'te bulunan Temizlik İşleri Müdürlüğü sorumlusu Lokman Koç ise motorize ekibin bildirdiği olumsuzluklara anında müdahale edildiğini anlatarak, "Gerekli işlemler yapıldıktan sonra bizler de vatandaşlara geri dönüşüm bildirimi yapıyoruz. Mail veya mesaj yoluyla gerekli temizliğin yapıldığını, çöplerin, moloz ve atıkların kaldırılarak sokağın yıkandığını söylüyoruz. Bu vatandaşta büyük bir memnuniyet oluşturuyor." ifadelerini kullandı.
Ayetler Temizlik İşçisi Geri Dönüşüm Şili Motorize Ekip 

25 Ocak 2018 Perşembe günü yayınlandı