Miraç Kandili Van’da idrak edildi

Cami dışından görüntü
Bayram Havası 

-Cami içinden görüntü
-İlçe Müftüsü Zehit Demirel’in vaazı görüntü
-Duaların edilmesi ve namaz kılınması görüntü

( VAN ) VAN

- Peygamber Efendimizin Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya, oradan da Yüce Allah’ın huzuruna vardığı gece olan Miraç, Van’da idrak edildi. Miraç Kandili münasebetiyle Van İl Müftülüğü tarafından merkezde bulunan Ulu Camii’nde bir program düzenlendi.
Miraç Kandili münasebetiyle camiye gelen vatandaşlar, camide hurma, lokum ve gül suyu dağıttı.
Kur’an-ı Kerim, Mevlidi Şerif ve ilahilerin okunduğu gecede çok sayıda vatandaş, camide ibadetini yaptı duasını etti. Cuma günü olması ve aynı zamanda Miraç Kandili’ne denk gelmesi Müslümanların çifte bayram havasında geçmesine neden oldu. Bu güzel gecede dualar ve mevlitler okundu, hayırsever vatandaşların cami girişinde getirdikleri çeşitli yiyecek ve içecekleri halka dağıttı.
Van Tuşba İlçe Müftüsü Zehit Demirel’in katıldığı gecede okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından Emiri, Miraç gecesinde Peygamber Efendimizin Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya, oradan da yüce Allah’ın huzuruna vardığını anımsattı. Anne-babaya saygı, kul hakkı ve israf konusunda da vaaz veren Demirel, Miraç’ın birçok hikmeti içinde barındıran kutsal bir yolculuk olduğunu belirtti.
Daha sonra semaya açılan ellerle bol bol dua edilirken, cemaat kıldığı yatsı namazının ardından camiden ayrıldı.
13 Nisan 2018 Cuma günü yayınlandı