Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Önünde Sazlı Sözlü Protesto Etti

Başkent'te Türk Eğitim-Sen üyeleri öğretmenlere atama yapılmamasını Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde sazlı sözlü protesto etti. Eyleme duvaklı, Nasrettin Hoca ve padişah kostümüyle katılan öğretmen adayları, yanlarında getirdiği KPSS kitaplarını bakanlığın bahçesine fırlatıp, 'atama duası' yaptı.
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu Fatih Projesi Milli Eğitim Bakanlığı 


Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen atanamayan öğretmenler Türk Eğitim-Sen öncülüğünde MEB önünde toplandı. 'Süt değil ücretlidir zehirleyen', 'Sayın bakanım uçak yapma atama yap', 'İş yok para yok evlilik yok' dövizleri taşıyan öğretmen adayları, 'Öğretmenler burada bakanımız nerede?', '55 bin dediniz hakkımızı yediniz' sloganları attı. Bakanlık bahçesinde toplanan grup üyeleri, yanlarında taşıdığı balonları patlatıp, KPSS kitaplarını yere attı. Öğretmen adaylarının bazıları eyleme duvakla, bazıları Nasrettin Hoca ve padişah kostümüyle katıldı.
Toplanan grup adına konuşan Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, ataması yapılmaya öğretmenlerin yaşadığı acılar bir türlü dindirilemediğini söyledi. Bugüne kadar uygulanan yanlış politikalar sonucunda atama bekleyen öğretmenlerin sayısının yıldan yıla arttığını belirten Koncuk, ' Bugün 350 bin eğitim fakültesi mezunu öğretmen olmak için sabırla beklemektedir. Öğretmenler MEB önünde atanmak için feryat ediyor; uzak illerden, ilçelerden cebindeki son kuruşu da vererek gelip, hakkı olanı istiyor. Ailesine olan mecburiyetini sonlandırmak istiyor. ' dedi.

Öğretmenlerin şiddete maruz kaldığını kaydeden Koncuk, bakanlığın bu konuda sessiz kaldığını kaydetti. Eski Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun 55 bin atama sözü verdiğini belirten Koncuk, bu sözün yerine getirilmediğini dile getirdi. Koncuk, Haziran ayında atamaların yapılması gerektiğini söyledi.

Açıklamanın ardından öğretmen adayları saz eşliğinde hep birlikte şarkı söyleyip, seslerini duyurmaya çalıştı. Padişah kostümü giyen bir eylemci ise Fatih Projesi'ni eleştirip, mini bir gösteri yaptı. Eyleme Nasrettin Hoca kostümüyle katılan diğer bir öğretmen adayı da yaptığı gösterinin ardından 'Atama duası' yaptı. Eylemciler daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

15 Mayıs 2012 Salı günü yayınlandı