Mevlüt Çavuşoğlu: Gerekirse operasyon yapılır

Son zamanlarda Türkiye ' nin sınır ötesi operasyon yapma olasılığı gündemi meşgul eden en önemli gündem maddesi durumda. En son yapılan MGK toplantısında da konuşulan bu konu Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ' na soruldu. Tek taraflı müdahalenin söz konusu olmayacağını belirten Çavuşoğlu “ Bizim şu anda tek taraflı müdahalemiz söz konu değil. Türkiye hiçbir zaman macera yapmadı. Oluşan bu kargaşa da, çatışmaların arttığı, çatışmalara nerde oluyor, sınırımızın hemen öbür tarafında. Orada çatışanlar insanların hayatlarını tehlikeye atıyor, bize yönelikte tehditler artıyor. Böylesine bir durum da bunu biz MGK toplantısında dile getiririz. Bunu gündeme getirmemiz de son derece doğal. Bunlara yönelik tedbir almamız gerekiyor. Buna yönelik tehdittin boyutu değiştikçe, daha önce teskerelerimiz var biliyorsunuz. Bu çerçevede bize karşı her türlü tehditte her an hazırlıklı olmamız lazım.” dedi.
Mevlüt Çavuşoğlu Dışişleri Bakanı Suriye Sınır Ötesi Operasyon 


GEREKİRSE SURİYE ' YE GİRERİZ


Sınır ötesi operasyonların daha önce yapıldığını yine yapılabileceğini söyleyen Çavuşoğlu “Bir tehdit sınırımızda oluşursa orada da tedbir alırız. Nasıl PKK ' ya yönelik daha önce sınır ötesi operasyon yapıldıysa, gerekirse burada da yapılır. Bu yetki var. Gerekirse müdahaleler yapılır. Biz girelim işgal edelim demiyoruz.” ifadelerini kullandı.
Mevlüt Çavuşoğlu Hakkında
Mevlüt Çavuşoğlu, 5 Şubat 1968 Alanya doğumludur. 1988 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden Uluslararası İlişkiler lisans derecesi alan Çavuşoğlu, 1991 yılında New York Long Island Üniversitesi'nde ekonomi alanında yüksek lisansını ve 1993'te Ankara Üniversitesi Avrupa Topluluğu Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde “Avrupa Birliği Uzmanlığı Programı”nı tamamlamıştır. 1993 yılında Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Böl...
devamı
30 Haziran 2015 Salı günü yayınlandı