Mehmet Metiner'den Haşim Kılıç'a torpil göndermesi

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, “2010'dan sonra yargıda vesayet sistemi oluşturuldu. Şimdi yargıya yönelik düzenlemelerde bu vesayeti bitirmek adına hareket edildiği söyleniyor. Ancak öncekinden daha vahim bir vesayet sistemi oluşturuluyor. Çünkü bunların pek çoğu hukuki olmayan düzenlemeler. Yargıtay'a, Danıştay'a otobüslerle, kamyonlarla adam taşır gibi üye yaparak yargının sorunları çözülmez.” dedi.
Haşim Kılıç Anayasa Mahkemesi Mehmet Metiner Milletvekili 


'HAŞİM KILIÇ HADDİNİ AŞIYOR'
Kılıç'ın bu sözlerine AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner'den çok çarpıcı bir karşılık geldi. A Haber kanalına telefon bağlantısıyla katılan AK Partili vekil, “Bu cümlelerin bir tekini bile sarf etmişse bu ülkede hiçbir vatandaşın Haşim kılıç'ın başında olduğu Anayasa Mahkemesi'ne inanmaması gerektiğine inanıyorum. Haddini aşmıştır. Parlamentonun iradesine müdahale anlamına gelebilecek bir davranış içine girmiştir. Biz Yargıtay'da neyin gerekli olup olmadığına Meclis olarak kendimiz karar veririz. Haşim Kılıç giderek haddini aşıyor.” dedi.

'HANGİ TORPİLLERLE GELDİĞİNİ UNUTTUN MU?'
Kılıç'ın “Yargıtay'a kamyonlarla adam taşınıyor” sözlerini hatırlatan Metiner, “Kendisi hangi yöntemlerle geldiğini unuttu mu? Buradan Haşim Kılıç'a sesleniyorum. Hangi yöntemlerle, hangi aracılarla, hangi torpillerle kendini oraya seçtirdiğini unuttun mu? “ diye ekledi.
30 Aralık 2014 Salı günü yayınlandı