Matematik Tırı Nizip Konteyner kentte

Etkinlikten görüntü
Matematik Çizgi Film Yurt Dışı Öğrenciler Konteyner Kent 

-Çadır kent
-öğrenciler
-Genel Detaylar
-Tırdan detaylar
-Açıklamalar

( GAZİANTEP ) GAZİANTEP

- İçerisinde 35 adet özel matematik formül istasyonu ile sanal gerçeklik (VR) ve artırılmış gerçeklik (AR) deneyimi sunan dijital fotoğraflara üç boyutlu efekt yerleştirme teknikleriyle matematiğin anlatıldığı "Matematik Müzesi Tırı" Nizip ilçesindeki konteyner kentte geldi. Matematik Müzesi Tırına yoğun ilgi gösteren Suriyeli öğrenciler burada matematik ile ilgili anlatımları izlediler. Farklı etkinliklerinde yapıldığı kent içerisinde dev ekranda çizgi film izletildi. Yapılan etkinliği yerinde görmek ve Suriyelilerle bir araya gelmek isteyen Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Şeref Ateş, Kudüs Üniversitesi Halk Sağlığı Dekanı Motasem Hamdan ve akademisyenlerinde bulunduğu heyet konteyner geldi. İlçe Kaymakamı Kemal Şahin ve kamp idarecileri tarafından karşılanan heyettekiler, Suriyelilere verilen hizmetlerle ilgili bilgi alarak çocukların eğitim gördükleri okulları gezdiler. Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Şeref Ateş gazetecilere yaptığı açıklamada, Matematik tırını yurt dışına götürmeden önce Türkiye’deki kamplarda kalan Suriyeli misafirlerimizin eğitim gören çocuklarıyla buluşturduklarını söyledi.

Başlatılan çalışmanın öğrencilere bilimi sevdirmek ve analitik düşünmelerini sağlamak amaçlı olduğunu ifade eden Ateş, "Matematik müzesi tırı şuana kadar farkı noktalarda oluşturan alanlarda 10 bin öğrenciye ulaşmış oldu. Burada öğrencilerimiz matematiği keşfederek ve dokunarak öğreniyorlar ve böylelikle yeni bir tecrübe ediniyorlar burada da misafirlerimizin çocukları da bu çalışamadan faydalanacaklardır. Suriyeli çocuklarla buluşturma sebebimiz ise ülkelerindeki olayların kendilerinde bıraktıkları izleri silmek ve bilimi rehber edinerek üretebileceklerini göstermektir" dedi.
Yapılan bu tür hizmetlerin Türkiye’nin çok büyük ve güçlü olduğunu gösterdiğini vurgulayan Ateş, "Bir taraftan mehmetçiğimiz kahramanca savaşırken ve bulundukları yerleri Türk halkınız Suriye vatandaşın rahatı için terörden arındırırken aynı zamanda himayemizde olan insanları da yeniden kendilerine güvenmelerini bilim ve akıl ile yeniden bir hayat kurabileceklerini gösteriyor bu nedenle bu projenin çok başarılı olduğunu düşünüyorum özellikle burada Suriyeli misafirlere yönelik verilen hizmetleri yerinde görünce etkilenmemek mümkün değil" şeklinde konuştu.
Kudüs Üniversitesi Halk Sağlığı Dekanı Motasem Hamdan ise, gördüğüm buy çalışmalardan dolayı Türk halkını ve devletini kutladığını ve teşekkür ettiğini belirtti.
Suriyelilere yönelik yapılan hizmetleri yerinde ve nasıl yapıldığını görmek çok memnun edici diyen Hamdan, "Matematik Müzesi Tırı uygulaması bilim öğretimi için çok güzel ve verimli bir uygulama bizlerde Filisti’nde aynı uygulama yapıyor ve çok yararını görüyoruz umarım bu proje buradaki genç ve çocuklara eğitimlerine katkı sunara ve başarılı olmalarını sağlar ben bu nedenle bu projede katkısı olan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

19 Şubat 2018 Pazartesi günü yayınlandı