Mardin'de sel sonrası ev ve iş yerleri sular altında kaldı

Yeşilli Belediye Başkanı açıklama ve detaylar

( MARDİN - 1) MARDİN
Sağanak Yağış Aşırı Sağ Sel Felaketi Hazine ve Maliye Bakanlığı Hükümet 


- Mardin ve çevresinde bir hafta içinde etkili olan yağışlar nedeni ile bir çok ev ve iş yeri hasar gördü. Yeşilli İlçe Belediye Başkanı Hayrettin Demir, ilçenin alt ve üst yapısının çöktüğünü söyledi.

Mardin’in Yeşilli ilçesinde bir haftadır yağan aşırı sağanak yağışlar 5 mahallede afete neden oldu. Yeşilli Belediye Belediye Başkanı Hayrettin Demir yaşanan afetle ilgili açıklama yaparak 5 mahallenin alt ve üst yapısında büyük hasar meydana geldiğini ifade etti.
Demir, Afet Genel Müdürlüğünden ilçedeki hasarın tespiti ve giderilmesi için çalışma başlatılmasını talep etti. Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir; “Bölgemizde, ilimizde ve ilçemizde son günlerde etkili olan yağışın yaşattığı hasar kamuoyunun malumudur. İlçemizdeki iş yerlerimiz yollarımız alt yapımız büyük hasar görmüştür. Belediyemizin bütçesi şuan bu hasarı gidermede yeterli değildir. Devletimizin, Afet İşleri Genel Müdürlüğümüzün acil bize destek çıkmasını talep ediyoruz. İlçemizin nüfusu 20 bindir ve son 40-50 yılın en fazla yağış ve sel felaketi ile karşı karşıya kaldık. Belediyemizin bunu tek başına onarması çok zor. Merkezi hükümetimiz, maliye bakanlığımızdan, afet genel müdürlüğümüzden destek beliyoruz” diye konuştu.
(BS-AKK-Y)
13 Mayıs 2018 Pazar günü yayınlandı