Mahkumlardan tiyatro gösterisi

MAHKUMLARIN OYUNUNDAN GÖRÜNTÜ
Sosyal Proje Hükümlüler Misyon Forma Tiyatro Oyunu 

-FETHİYE BAŞSAVCISI KURTÇA EKER'İN AÇIKLAMASI
-TİYATROCU GÜNAY TURGUT'UN AÇIKLAMASI

( MUĞLA - HD) MUĞLA

- Dalaman Açık Ceza İnfaz Kurumu mahkumları “Dinamik Huzurevi” isimli tiyatro oyununu sergiledi. Dalaman Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda sahnelenen oyunda hükümlüler, tiyatro sanatçısı Günay Turgut ile birlikte yer aldı. 5 ay süresince Turgut ile çalıştıktan sonra oyunu sahneleyen hükümlülerin performansı izleyenlerin beğenisi kazandı. Tiyatro gösterimini, Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Dalaman Deniz Hava Üs Komutanı Albay Okan Mumcu, Dalaman Hava Meydan Komutanı Albay Savaş Cenik, Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Kurtça Eker, Ortaca Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yılmaz, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Mesut Şengönül, Cumhuriyet Savcısı Yusuf Vehbi Demir, Abdullah Amanvermez, Hakim Hülya Gürlek, Abdülkadir Ergün, Dalaman Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Ufuk Aslan, kurum müdürleri ve infaz kurumu hükümlüleri izledi. Sahnelenen oyunun çok anlamlı mesajlar ilettiğini ifade eden Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Kurtça Eker, gazetecilere yaptığı açıklamada; “Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürümüzün ve değerli hocamızın organizasyonu ile çok güzel bir tiyatro gösterisi hazırlamışlar, kendilerine emekleri için teşekkür ediyorum. Bundan sonra bu tür tiyatro, spor ve müzik etkinliklerimiz devam edecek” diye konuştu.
İnfaz kurumu hükümlüleri ile 5 ay süresince oyuna hazırlanan tiyatro sanatçısı Günay Turgut, hiç bilmediği bir dünyanın içine girdiğini ve kendisi için inanılmaz bir tecrübe olduğunu söyledi.

Turgut; “Toplumun sahip olduğu ön yargıya bende sahiptim. Hükümlülerin arasına girdikten sonra deyim yerindeyse raconu bende öğrendim. Onlarla çalışmak beni zenginleştirdi. Bu tarz sosyal projelerde devamlı yer almaya çalışacağım” dedi.
Oyunun ardından Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Kurtça Eker, katkılarından dolayı tiyatro sanatçısı Günay Turgut’a plaket takdim ederken, protokol üyeleri de oyunda yer alan hükümlülere başarı sertifikalarını verdi. (CC-MB-Y)
20 Aralık 2017 Çarşamba günü yayınlandı