“Kurtuluş Savaşı’nın Kadın Kahramanları” Küçükçekmece’de

Sergiden görüntüler
Şiddete Hayır Kadın Hakları Kadınlar Günü Fotoğraf Sergisi Kadına Şiddet 

-Seminerden görüntüler
-Konuşmacılardan görüntüler
-Röportajlar
-detay görüntüler

( İSTANBUL )- Küçükçekmece’de “Kurtuluş Savaşı’nın Kadın Kahramanları” konuşuldu İSTANBUL

- Küçükçekmece’de 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe özel “Kurtuluş Savaşı’nın Kahraman Kadınları” adlı fotoğraf sergisi, vatandaşlarla buluşturuldu. Sergi açılışının ardından gerçekleştirilen seminerde Kurtuluş Savaşı'nın kahraman kadınları konuşuldu. Küçükçekmece Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel olarak düzenlenen “Kurtuluş Savaşı’nın Kahraman Kadınları” adlı fotoğraf sergisi, seminer eşliğiyle açıldı. Araştırmacı Yazar Nermin Taylan ve Tarihçi İlknur Bektaş’ın konuşmacı olarak katıldığı seminer de, Malazgirt Meydan Muharebesi’nden günümüz kadınlarına kadar birçok konu konuşuldu. Küçükçekmece Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen sergi ve seminer programına çok sayıda öğrenci katıldı.
“Kurtuluş Savaşı’nın Kahraman Kadınları” adlı fotoğraf sergisi 30 Mart’a kadar sergilenmeye devam edecek. “Kadın hakları konusunda bilinçleniyoruz” Kadın haklarıyla yakından ilgilendiğini ifade eden Büşra Akın, “Küçükçekmece 8 Mart Dünya Kadınlar Günü adına çok güzel bir program düzenlemiş. Bizde okulumuz adına geldik, günümüzdeki kadın hakları ve geçmişteki kadın hakları hakkında bizi bilgilendiriyorlar. Kadınlara şiddet olmasın, gördüm ve yaşadım. Bunu en içten duygularımla söylüyorum, kadınlara şiddet olmasın” dedi.
“Hiç kimse kadınlara şiddet uygulayamaz” Kadın’a gösterilen şiddeti eleştiren Dilara Şen ise, “Kadın hakları ile ilgili bilinçlendik. Yarın da 8 Mart Kadınlar Günü, buradan tüm kadınların kadınlar gününü kutluyorum ve kadına şiddete hayır diyorum. Kimse kadına şiddet uygulayamaz ve bu kimsenin hakkı harcı değildir” ifadelerini kullandı.
8 Mart 2018 Perşembe günü yayınlandı