Koyun sürüsüne kurtlar saldırdı

Dağda arama yapan vatandaşlar
Jandarma Kar Temizliği Yağan Kar Yağışı 

-Vatandaşların koyunlara kurt saldırdığını söylemesi
-Çevreden detay
-Pikaba yüklenen koyunlar

( KONYA )- Konya’nın Ereğli ilçesinde dağda otlayan koyunlar çobanın uyuması sonucu kaybolurken, sürüye kurtlar saldırdı KONYA

- Konya’nın Ereğli ilçesinde meydana gelen olayda, çobanın uyuması sonucu Toros Dağları'nda otlayan 550 koyun kayboldu. Yapılan aramalarda kayıp koyunlardan büyük kısmına ulaşılırken, bir kısmı kurtlar tarafından parçalanmış halde bir kısmı ise yaralı bir şekilde bulundu. Olay, ilçeye bağlı Karaburun Mahallesi Toros Dağları'nda meydana geldi. İddiaya göre, koyun sürüsünün otladığı sırada çoban Zeki G’nin uyumasıyla yaşanan olayda 550 adet koyun dağda kayboldu. Hasan Kırlar, Mehmet Gezer ve Mehmet Can’a ait koyunlara kurtlar saldırdı. Ereğli İlçe Jandarma Komutanlığı'na gelerek yardım isteyen Karaburun Mahallesi Muhtarı Ali Can, yaptığı müracaatta dağda 550 adet koyunun çobanın uyuması neticesinde 25 Ekim 2018 günü saat 14.00’dan beri kayıp olduğunu ve bütün aramalara rağmen bulamadıklarını, çobanın ise arazide kayıp koyunları aradığını belirtti.
Bunun üzerine araziye ve dağlık alana jandarma ekipleri sevk edilerek mağdur vatandaşlara yardım eli uzatıldı. Jandarma kayıp koyun arama çalışması yaptı. 25 Ekim’de gece boyunca yağan kar ulaşımı etkiledi. Ertesi gün kar yağışının durmasının ardından Konya Büyükşehir Belediyesi ekipleri de dağ yollarında kar temizliği çalışması yaptı. Kapalı dağ yolunun açılmasıyla Cuma günü ve dün arama çalışmaları yapıldı. Vatandaşlar ve jandarma ekipleri tarafından yapılan ilk aramalarda koyunlardan 400 tanesi bulundu. Dün yapılan aramada ise kurt sürüsünün saldırdığı 75 koyun yaralı olarak bulunurken, 65 koyun telef oldu, 10 koyuna ise ulaşılamadı.
28 Ekim 2018 Pazar günü yayınlandı