Köy köy gezen öğretmen ve ekibi, öğrencilerin yüzünü güldürüyor

-Palyaçoların çocukları beklemesi ve karşılaması
Psikoloji Troy Öğretmen Sınıf Öğretmeni Öğrenciler 

--Sosyal mesafe kuralına uygun dans
--Çocuklara kitap ve balon detayları
--Röp

( BİNGÖL ) BİNGÖL

- Bingöl’de bir sınıf öğretmeni, tiyatrodan arkadaşlarının da desteğiyle köy köy gezip palyaçolu etkinlikler düzenleyip öğrencilerin yüzlerini güldürüp, kitap hediye ediyor. Sınıf öğretmeni olan, tiyatro yönetmenliği de yapan Yunus Çiftçi, ekip arkadaşıyla birlikte pandemi nedeniyle etkinlikten uzak kalan köy çocuklarına sürpriz hazırladı. Köy köy gezmeye başlayan öğretmen Çiftçi ve ekibi, öğrencileri okul çıkışında palyaço ve şirin baba karakteriyle eğlendirip, kitap hediye ederek eğlenceli vakit geçirmelerini sağlamaya başladı.
Merkeze bağlı Dik Köyü'ne de giden ve okul çıkışı Covid-19 tedbirleri kapsamında sosyal mesafe, maske kuralına uyarak öğrencilerin uzun bir aradan sonra eğlenmesini sağlayan Çiftçi, ara ara etkinliklerine devam edeceklerini aktardı. Gönüllü olarak köy köy gezdiklerini aktaran Yunus Çiftçi, “Tiyatrodan ekip arkadaşlarımla merkez Dik Köyü’ne geldik. Buradaki çocuklara bir moral verelim diye düşündük. Çocuklar epey bir eğlendiler. Amacımız pandemi sürecinde içeri kapanan çocuklara psikolojik açıdan moral vermek içindi. Bu vesile ile buraya geldik. Genelde köyleri geziyoruz, gönüllü olarak gidiyoruz bu çocukları az da olsa rahatlatmak amacıyla geldik. Sınıf öğretmeniyim ve çocukların o yüzündeki tebessüm, gülücükler bizleri mutlu etti” dedi.
Okul çıkışı palyaço sürprizi ile karşılaştıklarını aktaran öğrencilerden Tuana Nur ise “ Okuldan çıkınca palyaçoları gördük. Onlarla danslar ettik, oyunlar oynadık, çok eğlendik. Emeği geçenlere teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
Öğrencilerden Merve Kaynun'da tiyatroya hiç gitmediğini belirterek, “Bugün palyaçolar geldi çok eğlendik, hep beraber oyunlar oynadık, dans ettik teşekkür ediyorum”ifadelerini kullandı. Diğer öğrencilerde etkinliğin kendilerine moral olduğunu aktararak, köy köy gezen ekibe teşekkür etti.
15 Ekim 2020 Perşembe günü yayınlandı