Konya’da İsrail’in Gazze’ye Saldırıları Protesto Edildi

Saadet Partisi Konya İl Teşkilatı Gençlik Kollarından oluşan bir grup bir araya gelerek İsrail ' in Gazze ' ye yapmış olduğu saldırıları protesto etti.
Gençlik Kolları Recep Turan Müslümanlar Müslüman Saadet Partisi 


Saadet Partisi Konya İl Teşkilatı Gençlik Kolları üyeleri İsrail ' in yapmış olduğu Gazze saldırılarını protesto etmek için Zafer Meydanında toplandı. Ellerinde Filistin bayrakları bulunan grup uzun süre slogan attı. Sloganlar sonrası konuşma yapan Saadet Partisi Konya İl Teşkilatı Gençlik Kolları Başkanı Recep Turan, “İsrail Müslümanlar için mübarek olan Ramazan ayı içerisinde kara harekatı başlatmasına cesaret bulmasının nedeni kınayıcıların eylemsiz olmasıdır. Bazı devlet büyüklerinin Birleşmiş Milletleri göreve çağırmasını da acizlik nişanesi olarak görüyoruz. Birleşmiş Milletlerin bu zamana kadar İsrail'e en ufak bir yaptırımı olmamıştır. Bundan sonraki süreçlerde Birleşmiş Milletlerden bir yaptırım beklemek ancak hayalcilik olur. Saadet Partisi Konya İl Teşkilatı olarak İsrail ' in Gazze ' ye yaptığı saldırıları kınıyor, lanetliyoruz” dedi. İslam Birliğinin acilen kurulması gerektiğini söyleyen Turan, “Bu durum ülkelerin batı yanlısı tercihlerinin sonucunda çıkmaktadır. Bu tercihlerin yanlış olduğu Gazze ' de yaşanan ateşkesin diğer Müslüman ülkeler daha şiddetli bir şekilde hissedildiğinde anlaşılacaktır. Buradan İslam ülkelerin bütün yöneticilerine sesleniyoruz. Bölgede huzur ve barış ortamı isteniyorsa bunun tek bir yolu vardır. O da acilen İslam Birliğinin kurulmasıdır” diyerek islam devletlerini birleşmeye çağırdı.

Konuşmanın ardından sloganlar atmaya devam eden grup, benzin dökerek İsrail bayrağını yaktı. Bayrağın tamamen yanmasının ardından toplanan grup olaysız bir şekilde dağıldı.
18 Temmuz 2014 Cuma günü yayınlandı