Kızı için bu kez maket gemi yaptı

Genel görüntü
Babam İçin İsaf Boğaz Turu Maket Gemi 

-Maketi yaparken görüntü
-Ev içinde görüntü
-Aydından görüntü
-kızıyla beraber uğraşırken görüntü
-Baba’dan aydından röportaj
-yağmur’dan röportaj

( HAKKARİ )- Yaptığı maket köprüyle kızının İstanbul hayalini gerçekleştiren baba, bu defa da dolap tahtalarından maket gemi yaptı HAKKARİ

- Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde daha önce 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nü görmek isteyen kızı için köprünün maketini yapan Aydın Güder, şimdi de maket gemi yaptı. Yüksekova ilçesine bağlı Yeni Mahalle'de ikamet eden Aydın Güder isimli vatandaş, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nü görmek isteyen kızını İstanbul'a götüremeyince 2017 yılının Haziran ayında köprünün ışıklı ve martı sesli maketini yapmıştı. Haberi gören İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Yağmur'u İstanbul'da misafir ederek, İstanbul'un tarihi yerlerini gezdirip boğaz turuna çıkarmıştı. 11 yaşında olan Yağmur'un aklında yaklaşık 2,5 yıl önce gittiği İstanbul'da boğaz turu ve deniz havası kaldı. Baba Güder ise, kızı Yağmur için gemi maketi yapmaya karar verdi. Kızı okulda veya dışarıda olduğu zamanlarda gemi maketiyle uğraşan Güder, elbise dolabından yaptığı maket gemiyi kızı okuldan dönünce sürpriz yaparak gösterdi. "Dondurma çubukları ve kırık dolaptan gemi yaptım" 3 yıl önce kızının hayali olan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nü yaptığını ve hayalini gerçekleştirdiğini ifade eden Aydın Güder, "Bu özlemle yaşayan kızımın gemi turu aklında kalmıştı. Bende dersleri iyi olduğunu görünce, kızımda okula giderken gizlice bir odada tasarladığım gemiyi, bizim kırık bir elbise dolabının tahtalarından yaptım. Yazın dondurma çubuklarını topladım ve dondurma çubuklarıyla destekleyerek bu maketi yaptım. Bu tabi ki kızım için yapmayacağım şey yoktur. Onun için her şeyi yapmaya hazırım. Kızım büyünce en iyi meslekte okutmak istiyorum. Tabi ki de yetkililerden yardım isteyerek ve iş imkanı isteyerek gerçekleştirebilirim. Ben bunu yaparken tabi ki hayali olan İstanbul’u yaşatmak istedim. İleri kızım okuyup bir yere geldiği zaman, o kendisi gibi İstanbul'u merak eden çocukları gezdireceğine eminim" dedi.
"Hayallerimi gerçekleştirilen babama teşekkür ederim" 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nü görme hayali olduğunu ifade eden Yağmur Güder, "Babam bu hayalimi gerçekleştirdi. Onun sayesinde İstanbul'a gittim ve bu köprüyü gördüm. Ona çok teşekkür ederim. Ben babama hep anlatıyordum, İstanbul’da en çok sevdiğim şey boğaz turumuz. O İstanbul'un güzel kokusunu içime çektim, onu çok sevdiğimi söyledim. Babamda benim haberim olmadan bana bindiğim geminin maketini yapmış. Ona çok teşekkür ederim. Okuldan dönüyordum sonra bir sürprizi olduğunu söyledi.

Ben de şaşırdım içeriye girince bu gemiyi yaptığını gördüm. Meğer ben yattıktan sonra ve okula gittiğim zamanlarda yapıyormuş, benim haberim yoktu. Bir gün okuldan döndüğümde bu sürprizi bana gösterdi, bende çok sevindim. Babama teşekkür ettim. İstanbul hayalimi gerçekleştiren babam için buradan tüm yetkililere seslenerek babama iş imkanı istiyorum, ne olur duyun sesimi" şeklinde konuştu.

Babam İçin Hakkında
Orhan, karısına ve ailesine düşkün 4 çocuklu bir gümrük memurudur. Deli dolu karısı sayesinde evde neşeli, düzenli ve huzurlu bir hayat yaşayan, iş yerinde prensiplerinden taviz vermeyen, hayatını ailesine ve akrabalarına adamış olan Orhan’ın aldığı bir haberle tüm hayatı kökünden sarsılır. Hayal ettiği kadar uzun süre ailesiyle olamayacaktır ve onları kaderlerine terk etmeden önce yoluna koyması gereken çok şey vardır. Bu zorlu yolculukta o aile...
devamı
12 Ocak 2020 Pazar günü yayınlandı